У 2021 році на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі, з них 6 – на Волині.

Читайте також: На Волині дорожники тестують автоматизовану систему зважування у русі

Про влаштування сучасного комплексу автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування у русі") під час Всеукраїнського Форуму "Україна 30. Інфраструктура" розповів Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, інформує управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації

За його словами, у 2021 році на українських дорогах буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі.

"Багато доріг будується. І це ті речі, які можна помітити та відчути. Це ті амбітні завдання, які поставив президент. Але не менш важливо, щоб ці дороги були безпечними з елементами інтелектуальної транспортної системи, і ми могли захищати як дороги, так і життя учасників дорожнього руху. Вже в цьому році буде 100 комплексів автоматичного зважування у русі. Коли не інспектор з людським фактором буде перевіряти на дорозі фуру чи вантажівку – перевищила вона чи руйнує дороги – а це буде повністю автоматизований процес. Вже з січня в пілотному режимі запрацював Центр обробки даних Державної служби з безпеки на транспорті. Понад 30 комплексів вже відвантажує інформацію до цього центру. І ми очікуємо від Верховної Ради ухвалення у другому читанні необхідних законопроєктів для того, щоб можна було автоматично накладати адміністративні постанови", – заявив він.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Волинській області, на автошляхах державного значення області вже встановлено 2 системи зважування в русі WiM та ще планується встановити 4 такі майданчики.

Читайте також: На волинській трасі встановлюють автоматизовану систему зважування (відео)

Зокрема, комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion ("Зважування у русі") вже змонтовано на автодорозі М-19 Доманове (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м. Бухарест) неподалік села Копачівка. На початку лютого проведено тестовий запуск встановленої системи.

Сучасний комплекс автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion встановлений також на автошляху Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква неподалік села Заріччя. Незабаром буде проведено його тестовий запуск.

Довідково

Система зважування в русі WiM – це розумна система збирання інформації про транспортні засоби, які рухаються автомобільними дорогами: дату та час проїзду, температуру навколишнього повітря та дорожнього покриття, смугу та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальну масу та її розподіл по осях. Такі системи допоможуть вберегти шляхи від передчасного руйнування перевантаженими автомобілями.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook