В області розпочали роботу над впровадженням з системи диспетчеризації та моніторингу громадського транспорту. Презентація системи управління громадським транспортом відбулась 26 листопада 2020-го року у стінах головної адмінбудівлі краю. Про це інформує Волинська ОДА.

Читайте також: Стало відомо, чому луцькі перевізники не хочуть пускати маршрутки по Шопена (відео)

Систему управління громадським транспортом презентувала компанія "Українські геоінформаційні системи (UA-GIS)", яка працює у Львові та Львівській області, та частково в Ужгороді.

Зокрема, представник компанії розповів з чого складається система, етапи впровадження та її переваги. Першим етапом є впровадження системи диспетчеризації та моніторингу транспорту, опісля – управління процесами транспортних підприємств, запуст системи оплати проїзду, насамкінець – оптимізація маршрутної мережі.

Слід зазначити, що це не потребує бюджетних коштів, адже це хмарний сервіс, на якому розміщені усі сервери.

Читайте також: У Луцьку неможливо поповнити картку для користування громадським транспортом

Така система дозволить автоматично відслідковувати кількість рейсів, транспортних засобів, пасажиропотік тощо, і за необхідності провести оптимізацію. Для водіїв цей комплекс дозволить (через мобільний додаток) в онлайні бачити чи відстає від графіку, чи випереджає, для пасажирів своєю чергою – відстеження маршруток в режимі онлайн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook