На запит керівника громадської організації "Крила матері" Діани Шевчук із Володимира-Волинського за кошти фонду "Тільки разом" придбали майже 40 кілограмів сітки. Про це на своїй сторінці у Facebook інформує депутат Верховної Ради України від Волині Ігор Гузь.

Читайте також: Волинський нардеп переплив зимове озеро (фото)

Сітку використовують з метою виготовлення маскувальних сіток та маскувальних костюмів, які ще називають "кікімора", для українських бійців на сході України.

Її єдиний син не повернувся з Іловайського котла. Вона не опустила руки і розпочала стукати "в усі двері". За 5 років з моменту створення громадської організації, вдалося залучити сотні тисяч гривень на виготовлення маскувальних сіток і "кікімор".

Цього разу пані Діана звернулася у приймальню народного депутата Ігоря Гузя і заручилася підтримкою.

Читайте також: На Волині нардеп ініціює перевірку діяльності колишнього міського голови

"Придбали сітку у виробника в Харкові за нижчою ціною, ніж на ринку. З ним у мене склалися давні й хороші стосунки. З Ужгорода та Києва волонтери, побратими надіслали мені шматки білої та камуфляжної тканини. Виготовляємо переважно сітки розміром 5 на 6 метрів, зрідка – 3 на 4 метри. У рік карантину дуже тяжко нам стало залучати охочих для плетіння. Адже раніше я активно співпрацювала з агротехнічним та педагогічним коледжами Володимира-Волинського. Але через пандемію багато людей боїться захворіти. Та все одно збираємося маленькими групами по 3-4 людини й плетемо. Вже заручилися підтримкою однієї з родин загиблого бійця. На час відпустки приходили плести сітки й самі бійці. Це тяжка фізична праця, більше двох годин на день працювати складно. Але ми це будемо робити й надалі. Це ж для своїх – це наші Герої. Готові вироби ми надсилаємо на передову", – розповіла керівник ГО "Крила матері".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook