Волинські правоохоронці припинили незаконну діяльність чергової організованої групи, яка збувала наркотики.

Читайте також: У Луцьку нацгвардійці затримали чоловіків з наркотиками

За результатами проведених обшуків організатора злочинного угрупування та двох виконавців затримано в порядку ст. 208 КПК України. Один з них оголошений у державний розшук України як особа, яка ухиляється від органів досудового розслідування. Усім їм повідомлять про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України КК України з кваліфікуючою ознакою "вчинене організованою групою", повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області (За матеріалами УСР у Волинській області).

Працівники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Департаменту стратегічних розслідувань спільно з працівниками Володимир-Волинського відділу поліції та роти ТОР УПП у Волинській області, за процесуального керівництва Володимир-Волинської місцевої прокуратури, припинили незаконну діяльність учасників організованої групи з чотирьох осіб, які з чітким розподілом ролей та функцій між собою, діючи з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, налагодили канал надходження та подальший збут особливо небезпечного наркотичного засобу "амфетаміну", "субутексу" в особливо великих розмірах на території Волинської області.

Під час проведення комплексу слідчих дій встановлено, що учасники злочинного угрупування розподілили між собою ролі та узгодили план незаконної діяльності. Зокрема, організаторка, з метою особистої наживи, отримувала поштові посилки з забороненими до обігу наркотичними та психотропними речовинами, після чого фасувала їх та зберігала з метою збуту особисто або із залученням інших учасників організованої групи. Ще троє виконавців наперед отримували замовлення та протягом дня збували наркотичні засоби та психотропні речовини на території Волинської області.

Сьогодні організаторку затримано "на гарячому": жінка перевозила у своєму транспортному засобі чергову партію наркотичної речовини, вагою понад 10 грамів, для подальшої реалізації.

Також сьогодні поліцейські провели 8 санкціонованих обшуків за місцем проживання, володіння та у транспортних засобах фігурантів у містах Володимир-Волинський, Нововолинськ та с. Льотниче.

Читайте також: У Луцьку затримали неповнолітнього хлопця з наркотиками

У результаті проведених обшуків виявлено та вилучено грошові кошти різних номіналів у сумі понад 100 тисяч гривень, які фігуранти злочинного угрупування попередньо отримали за збут наркотичних засобів, згортки та поліетиленові пакети з речовину білого кольору, зовні схожу на наркотичні засоби, у кількості близько 400 грамів, 96 блістерів таблеток "субутекс", мобільні телефони, банківські картки, пристрої для вживання наркотичних речовин, електронні ваги з нашаруванням порошкоподібної речовини білого кольору тощо.

Попередньо, вартість вилучених наркотичних засобів за цінами "чорного ринку" складає понад  600 тисяч гривень.

Тривають подальші слідчі дії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook