У Нововолинську голову дільничної виборчої комісії Миколу Киричика, який порушив виборче законодавство та публічно агітував голосувати за Віктора Сапожнікова, відсторонили від виконання обов’язків. Про це повідомив голова Нововолинської міської територіальної виборчої комісії Віктор Порплиця, – пише НВІП.

Читайте також: Сепаратисти, куми, шахраї, рейдери, пройдисвіти: хто отримав чи купив місця у партії "Слуга народу"?

Згідно Виборчого кодексу України (п. 3 ч.1 ст. 57), участь у передвиборній агітації забороняється членам виборчих комісій під час виконання їх обов’язків на строк здійснення повноважень. Крім того, членам виборчої комісії забороняється агітувати за чи проти кандидатів, а також публічно оцінювати діяльність кандидатів і партій.

Нагадаємо, Миколу Киричика призначено головою дільничної виборчої комісії 6 жовтня 2020 року, а вже через тиждень кандидат на посаду Нововолинського міського голови Віктор Сапожніков опублікував на своїй фейсбук-сторінці відео, у якому Микола Киричик висловлює підтримку поки ще діючому меру шахтарського міста.

"Я обираю професіоналізм, порядність та патріотизм, які я бачу в особі мера міста Віктора Борисовича Сапожнікова", – сказав Киричик у відеозверненні.

За словами Віктора Порплиці, повноваження голови дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з одноразовим грубим порушення законодавства України про місцеві вибори.

Читайте також: На Волині на вибори кличуть "мерві душі"

Нововолинська міська ТВК передала матеріали справи до поліції. У діях Миколи Киричика вбачають ознаки адміністративного правопорушення. Відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення, проведення передвиборної агітації особою, участь якої в агітації заборонена, тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook