Із самого початку пильну увагу і особливий інтерес волинян викликали ті, хто мали іти до місцевих рад від партії монобільшості – команди Зе! В першу чергу через те, що партія мала попередньо непогану електоральну підтримку за рахунок бренду Володимира Зеленського, а по-друге – по всій країні спалахували скандали через те, що різний політичний непотріб купляв собі місця у прохідній частині списків "слуг" чи навіть франшизу цілих обласних партійних організацій, щоб втримати владу на місцях. Тенденція набору ширпотребу з грошима, але сумнівним політичним минулим не оминула і Волинь. Тому до партії Президента Володимира Зеленського потрапили особи, прихід частини яких, можна вважати своєрідним реваншем антиукраїнських сил.

Читайте також: Скандальний "регіонал-перевертень" Волошенюк і його "друзі" намагаються прорватися до Волиньради під прапорами "Аграрної партії"

То хто ж усе таки проривається до місцевих рад зі Стернійчуком і Ко?

Луцьк: люди Бондарука, дружини, активіст Медведчука. Першим номером у списку в міську раду є кандидат на посаду Луцького міського голови, колишній депутат міськради Роман Бондарук. Його "подвиги" в бізнесовій сфері добре відомі лучанам. Це завдяки його старанням після рейдерського захоплення підприємство "Промбуд 6" стало банкрутом. Це його фірми доклалися до того, що "Західінкомбанк" збанкрутував, бо не виплатили взятий кредит і тисячам обдурених вкладників не повернули гроші. Це він захопив у міста приміщення на Перемоги,12 і тепер продає його як комерційне. І таких епізодів ще дуже багато.

Роман Бондарук

Другим номером в єдиному виборчому списку йде Юлія Сачковська – дружина Ігоря Лісовського, який є членом ради Волинського обласного осередку партії "Слуга народу" (про нього – згодом).

Забронював собі місце у списку друг депутата Валерія Стернійчука, активість "Українського вибору" Віктора МедведчукаАндрій Костенко. Того самого Медведчука, який кум Володимира Путіна і який був катом Василя Стуса, а зараз судиться із Вахтангом Кіпіані. У 2013 році Андрій Костенко був неодноразово помічений на заходах спрямованих проти суверенітету та зближення з Європою, де ратували і організовували збір підписів за приєднання до Митного Союзу з Росією. Саме ці діячі мали би відповідати у СБУ за зраду національних інтересів і шкоду інтересам держави, але тепер вони замість цього кандидати в депутати.

Валерій Стернійчук

Андрій Костенко у лавах "Українського вибору" Медведчука

Забронювала собі місце у списку до  Луцької міської ради і  Юлія Сабатюк – голова Асоціації ОСББ "Лучани". Скандально відома особа. Соратниця Романа Бондарука, разом з яким вони наживаються на лучанах, закуповуючи для своїх ОСББ обладнання та матеріали за завищеними цінами.

Юлія Сабатюк

Придбав місця у списку і директор ПП "Твій вибір" Тарас Хотимчук, а п’ятою у першому окрузі – його бухгалтер Юлія Король. До слова, з власних джерел відомо, що нещодавно Тарас Хотимчук та Роман Бондарук оформили одну ділову угоду: Бондарук продав одне зі своїх підприємств, оскільки потрібні гроші на фінансування виборів.

Тарас Хотимчук

Третім номером у третьому окрузі йде Дмитро Прохорук, а третім номером у п’ятому окрузі – брат його дружини Андрій Сторожук. Вони обоє, до слова, пов’язані ще й бізнесом – ТОВ "Торговий дім "Волинь Бізнес Ресурс".

Четвертим номером у другому окрузі йде власниця луцького модельного агентства Grace Model House Анна Тріль. А четвертим номером в першому окрузі – хореографка цього ж агентства Інна Мархевка.

Анна Тріль

Інна Мархевка

Обласна рада: кому продали перші номери в округах

Першим кандидатом, який проходить до Волинської облради, у разі якщо партія набере 5% є Ігор Лісовський. Донецький аферист, який сьогодні є членом ради Волинського обласного осередку партії "Слуга Народу", директор ТОВ "Промислово-інвестиційна компанія "Патріот", яке станом на вересень 2020 року мало майже 16 тисяч гривень податкового боргу. Власник мережі хімчисток "Золушка". У 2010 році Ігор Лісовський приїхав допомагати Василю Столяру піднімати бізнес та налагоджувати нові схеми, однак налагодив так, що Василь Столяр залишився взагалі без бізнесу.

Ігор Лісовський

Першим номером в окрузі №1 (Луцьк) іде помічник нардепа Валерія Стернійчука Олександр Сачук. В окрузі №7 першим номером іде депутат обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Микола Буліга.

Олександр Сачук

Микола Буліга

Ще три перші номери в територіальних списках округів віддали наближеним до скандально відомого луцького забудовника Олександра Князєва. Це Олег Шмарук (перший номер в окрузі №3), Оксана Лозинська (перший номер в окрузі №5) та Андрій Довгий (перший номер в окрузі №8).

Олександр Князєв

Оксана Лозинська

Хоча Олександр Князєв називає себе місцевим забудовником і натхненником проєкту ЖК "Сімейна фортеця". Спосіб життя, який він веде, автомобілі, на яких їздить, не відповідають тим доходам, які він міг би отримати від будівництва. У 2020 році Олександр Князєв придбав собі премію "Будівельник року" в рамках премії "Люди року 2020. Волинь".

Цього року будівельник подарував будинок у Боратині багатодітній родині "за сприяння Президента", чим, очевидно, і розплатився за прохідні місця в раду. Крім того, джерела в правоохоронних органах розповідають про те, що наприкінці 90-х у нього були тісні зв’язки з криміналітетом міста Ростов-на-Дону (Росія), звідки він сам родом.

Першим номером у окрузі №2 йде колишній очільник БПП, а нині перебіжчик Роман Романюк, який нині очолює обласний центр зайнятості.

Роман Романюк

А в четвертому окрузі під першим номером – Ігор Швець, горе-бізнесмен, відомий в Луцьку ще з часів господарювання Богдана Шиби. Ігор Швець – давній товариш та бізнес-партнер колишнього заступника Шиби Владислава Стемковського. З діяльністю Ігоря Швеця пов’язують низку фірм, які вигравали підряди на прибирання міста, ремонт комунальних закладів. Це його сміттєзбиральні машини щовечора їздять по місту. Після перевірок КРУ виявилося, що на велику кількість робіт, які виконували його фірми, вартість була завищена, і судовими рішеннями ці гроші мали бути повернуті в бюджет.

Ігор Швець

Другим номером в окрузі №2 (Луцьк) йде виконувач обов’язків ректора ЛНТУ, колишній укропівець Петро Савчук.За останні кілька років екс-ректор встиг поміняти уже кілька партій, тому у політичних кулуарах області його зраджені колеги називають його "політичною повією".

Петро Савчук

Третім номером в окрузі №1 йде директор "Бош Тепла" Іванна Шкода – дружина голови Рожищенської РДА Сергія Шкоди. У п’ятому окрузі під четвертим номером – колишній голова Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко, якого звільнили з посади за шахрайство та корупцію.

Іванна Шкода

Сергій Ляшенко

У третьому окрузі третім номером йде Сергій Веніславський – брат люстрованого прокурора Вадима Веніславськогоякий рішенням суду поновився на посаді і цього року призначений заступником начальника Департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальної і прикордонної служби Офісу Генпрокурора. Третій брат – Федір Веніславський – є представником Президента Володимира Зеленського у Конституційному суді України.

Читайте також: Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів

Третій номер в окрузі №2 – донецький "смотрящий" директор ДП "Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області" Ігор Свиридов. Нагадаємо, згадане підприємство ОДА створило в рекордно короткий строк, ніде про це не роозголошуючи. І практично одразу керівником цього ДП голова ОДА призначив Ігоря Свиридова. Його фірми свого часу підозрювали у тендерній змові. А цього року більшість тендерів на ремонт волинських доріг почала вигравати донецька фірма "Данко".

Ігор Свиридов

Крім того, відомо, що Ігор Свиридов час до часу навідується на окуповані території, щоб перевірити свій триповерховий будинок, а пів року тому він відправив доньку народжувати в Донецьк, бо "там безплатні пологи".

Шостим номером в окрузі №5 йде Сергій Юнак – брат кандидата у мери Володимира-Волинського від "Слуги Народу" Миколи Юнака.

До слова, через цього кандидата в мери розгорівся скандал у місцевому осередку партії "Слуга Народу", оскільки члени команди заявили, що партія висунула Юнака в мери за гроші.

Четвертим номером в окрузі №4 є Василь Столяр – перебіжчик з "Батьківщини", депутат облради. Нещодавно Василя Столяра звільнили з посади директора КП "Волиньприродресурс" через його незадовільну роботу.

Василь Столяр

Як без дружин і політичної корупції. Саме тому до обласної ради йде жінка Валерія Стернійчука Інна Карманчикова і Ігоря Лісовського Юлія Сачковська. А сьомим номером в окрузі №1 йде Олександр Зінчук – депутат облради, колишній укропівець, який сьогодні активно захищає звільненого з соромом за корупцією керівника ВОДМО Сергія Ляшенка, звільненого за шахрайство.

Інна Карманчикова

Олександр Зінчук

Боратин

Тут якто кажуть вишенька на торті – 1 номер до Боратинської ОТГ керівник "Українського вибору" Віктора Медведчука Назар Романюк. Це він вільно розгулював по Луцьку із георгіївською стрічкою по Луцьку і фотографувався із радниками покійного Миколи Романюка. Це вони хотіли розірвати Україну на шматки і знали наперед про плани Путіна напасти на Україну, про "зелених чоловічків", ДНР-ЛНР, збирали підписи для проведення референдумів і освоювали гроші Кремля. Зараз ці любителі "русського міра" роблять спробу реваншу. Які цілі вони переслідують, для чого їм влада? Чому сепаратист залишився непокараним? Чому і досі злочини проти держави не розслідуються? Отримавши депутатський мандат, вони матимуть площадку для пропаганди ідей Медведчука і насаджування ідей про "братський народ", "братовбивчу війну на Донбасі".

Назар Романюк з георгіївською стрічкою та у лавах "Слуги народу"

Назар Романюк і Роман Бондарук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook