У пункті пропуску "Устилуг" мешканець Житомира, в’їжджаючи в Україну автомобілем "PEUGEOT 206" польської реєстрації, подав на нього необхідні для митного оформлення документи. Серед інших – нотаріально посвідчене доручення на право користування від нотаріуса Канцелярії нотаріальної міста Вроцлав.

Читайте також: У сервісному центрі МВС розповіли, що пишуть українці на індивідуальних автономерах

Офіційна відповідь на запит волинських митників з польського боку засвідчила: такого нотаріального доручення не підписувалось і не посвідчувалось, а підпис, розміщений на відтиску іменної печатки пані нотаріуса, їй не належить. Про це повідомили у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Відтак, за подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення транспортних засобів документів, отриманих незаконним шляхом, "PEUGEOT 206" як предмет правопорушення (вартістю по курсу НБУ понад 153 тисячі гривень), вилучений на склад митниці.

Читайте також: Українці купують по 60 тисяч "євроблях" щомісяця

Відповідно до ч. 1 ст. 483 Митного Кодексу України громадянина за скоєне очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобіля та його конфіскація. Справа передана до суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter