Вам здається, що алкогольна залежність зайняла місце у вашому житті? Спочатку людина може сумніватися в тому, що алкоголь перетвориться для неї на проблему.

Читайте також: Супрун заявила, що котлети шкідливі для здоров’я

Щоб розвіяти ці сумніви, пропонується 6 ознак, що вказують на те, що ви близькі до алкогольної залежності, пише Ukrhealth.

Велика частина з них буде відома лише вам. Так що, відкрийте очі! Не заперечуйте того, що з часом може стати величезною проблемою.

Алкогольна залежність та її ознаки:

1. Починати пити раніше часу

Що ми маємо тут на увазі? Ну, наприклад, ви вирішили зібратися ввечері з друзями і подивитися футбольний матч, випити гарного пива…Але ви не дочекались зустрічі і початку гри і вирішили випити раніше.

Це може бути декілька ковточків улюбленого напою, або цілий стакан. Можливо, ви просто вирішили відкрити пляшку вина.

Тобто, ви задовольняєте свою потребу в алкоголі раніше, ніж трапляється подія, що виправдовує його споживання в принципі.

2. Ви починаєте відмовлятися від безалкогольних напоїв

Якщо у вас вже є проблема алкогольної залежності (чи вона вже з’являється), то ви можете помітити, що вам смішні напої з низьким вмістом алкоголю або ж взагалі без нього.

Ви можете порахувати це дурістю або чимось незначним. Однак насправді це знак того, що проблема є. Зверніть увагу, якщо ви віддаєте перевагу напоям з більш високим градусом або вам необхідно випити більше тих, що відносяться до слабоалкогольних.

3. Пити занадто швидко

Дійсно, деякі ситуації та соціальне спілкування припускають келишок вина, чарочку текіли і т. д. Але це робиться абсолютно природно, без поспіху і якогось неспокою.

Читайте також: Якою курятиною краще годувати дітей: поради лікаря Комаровського

Однак якщо ви починаєте відчувати проблеми із залежністю від алкоголю, то, можливо, вам вже говорили про те, що ви п’єте занадто швидко, кудись поспішаєте, як ніби відчуваєте сильну спрагу.

Таким чином, виходить, що важлива не соціалізація як така, а сам процес поглинання алкоголю.

4. Робите ревізію мінібару?

Перше, що ви робите, заходячи в номер готелю, це перевіряєте мінібар? Ви не хочете в першу чергу насолодитися видом з вікна, подивитися ванну кімнату і перевірити, чи зручне ліжко? Якщо ви відповіли позитивно, швидше за все, у вас алкогольна залежність.

Задумайтеся, адже ви опинилися в новому для вас просторі, де є багато більш цікавих і значущих речей, які потрібно досліджувати. А ви кидаєтеся до маленького ящичку, вміст якого в принципі відомий (незначні варіації).

Ще подумайте ось про що. Перш ніж ввійти в номер, ви вже уявляли собі цей самий мінібар чи ні?

5. Щодня перевіряєте свої запаси алкоголю

Якщо серед ваших повсякденних обов’язків нарівні з приготуванням їжі, прибиранням будинку і розкладанням по місцях речей є і "пункт" перегляду алкоголю, який залишився, то будьте пильні!

Це не буде проблемою, якщо при цьому ви не будете відчувати занепокоєння або переставати зосереджуватися на інших життєвих моментах.

Читайте також: Вчені заявили, що вживання солодкої газованої води може викликати звикання

Але страх залишитися без алкогольної продукції вдома може бути тривожним сигналом. Зверніть на це увагу!

6. Пошук друзів, яким подобається випивати

Коли ми вже відчуваємо залежність від алкоголю, не тільки ми перестаємо приймати в розрахунок слабоалкогольні і безалкогольні напої, але і людей, яким не подобається багато випивати.

Несподівано для себе, ми починаємо віддавати перевагу компаніям, які поділяють нашу тягу до спиртного, а "непитущих" намагаємося уникати.

І навіть якщо серед цих "непитущих" наші старі друзі, пристрасть до алкоголю виявляється чомусь сильнішою.

Алкогольна залежність, як, власне, і будь-яка інша, дозволяє помітити й усвідомити її поява заздалегідь, коли ви ще не зовсім поринули в цю проблему.

Просто іноді сигнали можуть бути дуже тонкими, а тому залишитися без уваги.

Коли ж ми у своїй залежності заходимо занадто далеко, рішення повернутися до нормального життя дається дуже важко. Іноді здається, що практично неможливо. Ми дозволили своїй пристрасті зв’язати нас по руках і ногах і повністю себе контролювати.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter