На сайті Білого дому повідомили, що президент США Джо Байден чекає українського колегу Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Читайте також:У першій телефонній розмові Байден запевнив Зеленського у непохитній підтримці США в умовах агресії Росії

Про це повідомив прессекретар Білого дому Джен Псакі, пише Українська Правда.

«Президент Байден з нетерпінням чекає можливості вітати президента України Володимира Зеленського в Білому будинку 30 серпня 2021 року.

Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі та у Криму, нашу тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки та нашу підтримку зусиль президента Зеленського у боротьбі з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях».

Нагадаємо, 7 червня Зеленський та Байден поговорили телефоном, обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа. 7 червня видання Axios з посиланням на джерело в адміністрації Байдена повідомило, що Білий дім розглядав можливість запросити Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Байденом до його саміту з президентом РФ, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва «Нафтогазу». Байден провів першу телефонну розмову із Зеленським 2 квітня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook