У ритмі сучасного життя досить важко дотримуватися всіх правил здорового харчування. Власне питання їсти чи не їсти перед сном досі не має однозначної відповіді помыж лікарів та науковців. Але деякі експерти твердять, що невеликий перекус з правильно обраних продуктів буде тільки сприяти кращому сну, не нашкодить здоров'ю, та не призведе до збільшення ваги.

Читайте також: Готуйся до побачення ретельно: названо продукти, які вбивають романтику

Про те, від яких продуктів потрібно відмовитися перед сном, якщо ви хочете спати міцно і солодко – пише ТСН.ua.

АЛКОГОЛЬ

Вживання спиртовмісного напою заважає організму переходити в глибоку фазу здорового сну і знижує його якість. Погане самопочуття, втома, слабкість, що виникла після такого сну, залишаться на весь наступний день.

ГОСТРА ЇЖА

Гострі продукти викликають різноманітні розлади, зокрема печію та підвищений тиск. Також гострота продуктів підвищує температуру тіла.

СИРІ ОВОЧІ

Вживання сирих овочів перед сном може викликати розлад шлунку, підвищене газоутворення і здуття живота. Метеоризм і кишкова колька можуть спровокувати помідори, селера, капуста.

КОВБАСА ТА КОПЧЕНЕ М'ЯСО

Містять тирамін і амінокислоти, які стимулюють фізичну й розумову активність.

ЗЛАКОВІ КАШІ

Поживний продукт, який підсилює енергію і бадьорість. Особливо шкідлива каша на ніч, якщо додати в неї солодкий сироп або цукор. Адже надлишок глюкози може призвести і до інших порушень організму.

ЖИРНЕ М'ЯСО ТА САЛО

Ці продукти перетравлюються дуже важко. А тривале їхнє засвоювання заважає спокійному сну, адже організм буде вночі працювати, а не відпочивати.  

МОРОЗИВО

Містить багато жирів, які погано засвоюється. Також в морозиві міститься цукор та різноманітні харчових добавок, які  стимулюють утворення таких гормонів, як адреналін і норадреналін, що призводить до агресивності й дратівливості. 

СМАЖЕНІ СТРАВИ

Травній системі, щоб впоратись з надлишком жиру, що міститься в смажених продуктах, доведеться функціонувати навіть вночі. 

Читайте також: Восени в Україні злетять ціни на продукти: що найбільше подорожчає

СУХОФРУКТИ

Клітковина, яка міститься в сухофруктах, змусить організм працювати посилено. Крім того, в сушеному продукті дуже багато цукру, що робить енергетичну цінність сухофруктів досить значною, що вночі точно не потрібно.

ШОКОЛАД

 У складі чорного шоколаду міститься кофеїн, який впливає на збільшення частоти пульсу і підвищення тиску. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook