Мег Ольмерт – автор книг про тварин, учений, яка працювала над дослідженнями в Каролінському інституті та Університеті штату Меріленд, дала просту відповідь на питання, як бути щасливим.

Читайте також: ТОП-5 порад як привчити дитину до садочка

Як повідомляє Народна правда, експерт радить завести улюбленця – собаку. Про це Ольмерт пише у своїй останній книзі "Зроблені одне для одного: біологія зв’язку людини з тваринами", в ній вона пояснює, як собака впливають на організм людини.

Читайте також: Як тип темпераменту впливає на навчання дитини

Вчений каже, що все досить просто, за аналогією з матір’ю і її власною дитиною. Коли жінка дивиться на дитину, у неї активізуються ділянки мозку в областях, багатих дофаміном і окситоцином. Це уповільнює серцебиття, знижує тиск, виділяються серотонін, опіоїди і адреналін – що робить її щасливою. Точно такий же процес відбувається, коли людина бачить свого вихованця.

Написавши книгу, Мег Ольмерт стала працювати над програмою під назвою "Warrior Canine Connection", вона дозволить використовувати собак в лікувальних цілях – боротися з посттравматичним синдромом і стресом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter