У Луцьку продовжують надходити повідомлення про замінування. Від 31 травня і дотепер загальна кількість "замінованих" об’єктів сягнула понад 150.

Читайте також: Як у Луцьку евакуйовували "замінований" дитячий садок

Перший заступник Луцького міського голови, укропівець Григорій Недопад зазначає – найголовніше, що ці повідомлення – неправдиві, але лучанам не слід забувати про правила безпеки та не піддаватися паніці, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

"Повідомлення про замінування лікарень, шкіл і дитсадків показують всю ницість і аморальність "нелюдей", які стоять за цим. Та головне, що всі ці повідомлення неправдиві, а громада нашого міста стійко витримує провокації, заради яких і влаштовано цей фарс. Важко навіть уявити, яких додаткових страждань зазнали хворі під час евакуації, скільки хвилювань пережили батьки дошкільнят учора.
Сьогодні, під час оперативної наради, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Юрій Кирилюк підтвердив інформацію про те, що повідомлення про замінування – це один з елементів гібридної війни, яку веде РФ проти України, а інформація про замінування надходить із серверів, що розміщені на території країни-агресора. 

Читайте також: "Замінування" у Луцьку: правоохоронці перевірили уже понад 150 об'єктів

Наразі нам варто пам'ятати про правила безпеки, чітко дотримуватися вказівок у випадках евакуації й не піддаватися паніці й моральному терору, до яких схиляє ворог", – зазначає Григорій Вікторович.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook