Посеред білого дня у лісах, які належать Жиричівському лісництві Ратнівського району, невідомі почали зухвало викопувати нафтопровідні труби. Попри те, що йдеться про сотні тисяч гривень комунальної власності, чомусь ніхто не поспішає виконувати свої обов'язки.

Читайте також: Чому керівництво лісової галузі повертає на посади хабарників на Волині

Про те, що відбувається у лісі "Під Прицілом" повідомили місцеві жителі. Люди нарікають на те, що посеред білого дня викопують труби у лісі, який належить Жиричівському лісництві у селі Гірники.

Журналісти намагались вияснити, хто ж за цим стоїть і куди вивозять труби. Як кажуть жителі району, держава продала нафтопровід якійсь приватній фірмі із Закарпаття, яка і проводить роботи.

Для того, аби нічого не перешкоджало викопуванню, дерева, які знаходяться на території, де прокладені труби, просто-напросто вирізали, не залишивши нічого.

Селяни стверджують, що по викопані труби приїжджають автомобілі на львівських та донецьких номерах і вивозять їх у невідомому напрямку.

Читайте також: На Камінь-Каширщині триває масове вирізання лісу за сприяння місцевого керівництва

Проте, найбільше, що цікавить місцевих жителів – це те, що незаконно вирубують ліс, аби викопати труби і заробити на цьому. А людям залишаться тільки наслідки: розбиті дороги, вирубаний ліс, за які ніхто не буде відповідати. Тож хто ці люди, та для чого вони знищили ліс та викопали труби – залишається тільки здогадуватись.

Але складається враження, що місцевим лісничим байдуже до шкоди, яку приносять району "чужі" фірми, а місцева влада і поліція просто покриває і потурає незаконній вирубці лісу, кошти за який осідають у кишенях окремих персон, а не у бюджеті громади.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter