Артем Гузь, який виграв конкурс на посаду начальника Волинської митниці, був тісно пов'язаний з так званою «групою Семочка» – колишніми контррозвідниками, які засвітилися в корупційних скандалах. Причому він – не єдиний, хто з цієї когорти експрацівників СБУ увійшов до керівної ланки в Держмитслужбі.

Читайте також: За кошти батьків: як проходив співбесіду одіозний митник Ягодина, якого «взяли» з 700 тисячами доларів

Про це йдеться у блозі Юрія Ніколова, передає ІА Волинські новини.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що конкурс на посаду керівника Волинської митниці виграв Артем Гузь, про якого вкрай мало інформації. Відомо, що раніше він працював у Службі безпеки України.

Однак згодом з’явилися деякі подробиці з кар’єри колишнього СБУшника. І ці ниточки ведуть до скандально відомого Сергія Семочка, який був на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки за часів президентства Петра Порошенка.

Так, 3 жовтня 2018 року НАБУ за матеріалами журналістського розслідування стосовно Семочка зареєструвало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України. Згідно з розслідуванням журналістів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», під час роботи Семочка у контррозвідці від фармацевтичних компаній вимагали хабарі. Крім того, з’ясували, що Семочко володіє нерухомістю вартістю понад 200 млн грн, а у членів його родини – російське громадянство та бізнес у Криму.

Разом з ним у справі фігурували його підручні – Микола Беззубенко та Роман Неговєлов. Пізніше Порошенко прибрав Семочка з центрального офісу СБУ та призначив начальником Головного управління СБУ у Києві та Київській області. За ним перейшли Беззубенко і Неговєлов, а також менш засвічені «контррозвідники» Андрій Кіптенко та Артем Гузь (на фото нижче).

Читайте також: З'явився повний список волинських митників, яких відсторонили від роботи (відео)

Як з’ясувалось, уже при Зеленському з кримінальної справи ДБР про хабарі в СБУ, Беззубенко і Кіптенко разом з низкою інших сбушників отримали квартири у столичному «Джек-хаузі».

Пізніше Микола Беззубенко офіційно став радником голови Офісу президента Андрія Єрмака. Та місяць тому захистив кандидатську дисертацію під науковим керівництвом замголови Офісу президента Олега Татарова. А Роман Неговєлов пішов керівником Головного управління протидії економічним правопорушенням Державної фіскальної служби. Дуже швидко ДБР прийняло його на отриманні хабаря від фармацевтичного бізнесмена.

Ще коли Неговєлов отримав призначення у ДФС, то Гузь та Кіптенко перейшли в те саме управління протидії економічним правопорушенням, у якому Неговелов і спалився на хабарі минулої осені. Також Гузь встиг попрацювати заступником начальника відділу оперативного управління ГУ ДФС у м.Києві.

На початку червня Артем Ігорович Гузь виграв конкурс на начальника Волинської митниці. І він не єдиний з цієї компанії, хто отримав топову посаду в Держмитслужбі.

Андрій Володимирович Кіптенко виграв конкурс на головного інспектора сектору у сфері запобігання, виявлення та протидії корупції Поліської митниці Держмитслужби.

Галицьку митницю з кінця березня очолює Андрій Володимирович Колобродов – колега Беззубенка-Неговєлова з контррозвідки Семочка, також служив у столичному главку СБУ. На фото нижче – Роман Неговєлов і Андрій Колобродов.

Конкурс на керівника Закарпатської митниці виграв Микола Олександрович Румянцев, на Львівську митницю – Ілля Михайлович Ніжніков. Вони раніше також служили у ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Конкурс на начальника Київської митниці виграв Сергій Вікторович Сілюк, який раніше теж служив в СБУ і перед митницею встиг попрацювати у ГУ ДФС у м.Києві.

Загалом ниточки цих призначень тягнуться до Офісу президента і його керівника Андрія Єрмака. Адже немало працівників групи, що розквітла в СБУ при скандальному Семочку, потім знайшла прихисток у голови ОПУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook