Газопостачальні компанії, з урахуванням урядового обмеження ціни газу на рівні 6,99 грн за куб.м, пропонують населенню України в березні купувати газ за ціною від 6,70 до 6,99 грн за кубометр.

Читайте також: Шмигаль заявив, що українців переведуть на новий тариф на газ

Про це повідомляється на сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда", створеного НАК "Нафтогаз України" спільно з активістами, інформує УНІАН.

Найменшу ціну в березні своїм споживачам запропонувала енергетична компанія "мегават Енерго сервісна компанія» – 6,70 грн за куб. м, а також «Агросинтез Трейдинг" – 6,75 грн за куб. м.

Ще кілька компаній встановили на березень ціни нижче граничного тарифу, встановленого урядом. Зокрема, "ПК "Енергетичні ресурси України" – 6,80 грн за куб. м, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" – 6,86 грн за куб. м, ДП "Євода трейд" КП Луцькводоканал" – 6,88 грн за куб. м, "Газпромпостач" – 6,9 грн за куб. м, "Волиньелектро збут" – 6,97 грн за куб. м, а також "Закарпаття Енергозбут" – 6,97 грн за куб. м.

Ціни інших постачальників газу, які обслуговують більшу частину населення України, не перевищують затверджену урядом граничну ціну і становлять 6,99 грн за куб. м.

Читайте також: В Україні планують створити житлово-комунальну інспекцію: що це означає

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу.

Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої ціни на 11%, а максимальна – на 20,5%.

Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з січня 2021 року підвищила тарифи на послуги 43 газорозподільних компаній в середньому в 1,6 раза.

З початку січня в ряді регіонів України пройшли акції протесту проти підвищення комунальних тарифів.

Читайте також: КП "Луцьктепло" змінило тарифи

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на масові протести населення в різних регіонах країни, доручив уряду терміново розв’язувати питання з тарифами на газ для населення.

13 січня 2021 року Кабінет міністрів заявив про те, що пропонуватиме встановити для побутових споживачів фіксовану ціну на газ у розмірі 6,99 гривні за кубометр.

18 січня, Кабінет міністрів встановив з лютого і до кінця опалювального сезону граничну ціну на газ у розмірі 6,99 грн за куб. м для побутових споживачів.

Крім того, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, найближчим часом повинна прийняти рішення про встановлення граничного тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook