Українці, які не мають фінансової можливості для придбання чи оренди житла, зможуть стати на соціальний квартирний облік та отримати соціальне помешкання. 

Читайте також: Як тепер платити за комуналку: українцям прояснили важливий момент

Відповідне рішення схвалив 19 лютого Кабінет міністрів. Про це йдеться на сайті уряду.

Повідомляється, що Кабмін підтримав постанову, якою передбачаються зміни до Порядку визначення величини опосередкованої вартості оренди житла. Зміни стосуються українців, для яких соціальне житло є єдиним місцем проживання і в кого середньомісячний дохід менший від величини опосередкованої вартості оренди житла та прожиткового мінімуму.

Зокрема, це діти-сироти та неповнолітні, позбавлені батьківського піклування; особи з інвалідністю й реабілітовані; постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи; багатодітні та молоді сім’ї; учасники бойових дій; пенсіонери та громадяни, які втратили працездатність, а також люди, чиє житло визнане непридатним для проживання. Крім того, на помешкання від держави можуть розраховувати люди, житло яких було зруйноване внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також: Нова пільга для "чорнобильців": нульове розмитнення авто замість безоплатного проїзду

За словами міністерки соціальної політики Юлії Соколовської, до ухвалення цих змін соціальне житло залишалося недоступним через невідповідність норм чинного законодавства вимогам ринку. До прикладу, середньомісячний дохід мав бути менше за вартість оренди житла в гуртожитку і прожитковий мінімум, а тому українці з доходами в розмірі мінімальної зарплати або мінімальної пенсії не могли бути взятими на соціальний квартирний облік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook