Служба безпеки України провела обшуки у лабораторії "Євролаб", власником якої є відомий український підприємець та політичний діяч Андрій Пальчевський, через приховування фактів зараження пацієнтів COVID-19.

Читайте також: Клініка Eurolab приховала позитивні тести на коронавірус

Відомий український політичний блогер Михайло Шнайдер відреагував на гучні обшуки у провідній столичній лабораторії за зазначив, що приховування інфікованих пацієнтів у період загострення коронавірусу в Україні є неприпустимим для людини його рівня.

Про це блогер написав на своїй сторінці у Facebook:

"Друзі, напевно, багато хто з вас знає Андрія Пальчевського. Того самого Пальчевського, який щодня з телевізора говорить пафосні і псевдоінтелектуальні речі.

Але, напевно, не всі з вас знають, що нашому "Герою" належить клініка Євролаб. Та сама клініка, яка закрита ще з середини березня. А тепер, увага, питання – чому все-таки закрилася одна з найбільших клінік Києва?

Пальчевський пояснює закриття... підступами ворогів. Мовляв, закрили Євролаб бізнес-конкуренти і політичні опоненти. Адже Андрій збирається в мери Києва і чомусь вважає, що може скласти реальну конкуренцію Кличку. Просто смішно.

Ну а тепер, давайте розберемося в тому, що ж сталося на насправді. За фактом, Євролаб закрили на карантин ще з середини березня, адже відразу у кількох її VIP-пацієнтів було виявлено коронавірус. Це, мабуть, та сама компанія, яка напередодні розважалася на курорті в Куршевелі. Природно, результати ніхто не поспішав передавати по протоколу в СЕС, і інфіковані хлопці вирушили розносити вірус по своїм елітним котеджним селищам. Але як не крути, все таємне стає явним", – пише чоловік, зазначивши, що все ж таки влада Києва дізналася про "оборудки" у лабораторії Пальчевського та СБУ провела там обшуки.

"Міська влада все-таки дізналася про інфікованих кияни від німців, а не від нашого "Борця за правду і справедливість" Пальчевського, який відчув запах смаженого і швидко закрив клініку "на Карантин". І закрився він саме тоді, коли всі існуючі медичні засоби повинні бути кинуті на боротьбу з коронавірусом. Просто фантастична "Свідомість" і "Любов" до свєї держави. До речі, з цього приводу вже порушено кримінальну справу, якою займається Солом'янська поліція, а СБУ проводить обшуки в Клініці.

Я з великим нетерпінням чекаю публічних результатів від наших правоохоронців і конкретних заходів і санкцій. Адже найсумніше полягає в тому, що лікарі клініки не були забезпечені необхідними засобами захисту і не були готові до пандемії загалом. Тому і вирішили закритися від гріха подалі. І я нагадую, що це відбувається в той самий час, коли Україна перейшла на військові рейки для боротьби з пандемією. дуже відповідально..." – обурюється Шнайдер.

Читайте також: Андрій Богдан з українськими високопосадовцями відпочивав у Куршевелі: хто міг привезти коронавірус в Україну

Тож після усіх гучних розбірок, Пальчевський, аби прикрити себе, звинуватив владу у приховуванні реальних масштабів епідемії коронавірусу в Україні та почав лити тонни бруду на конкурентів. Адже, як пише Михайло Шнайдер, Андрій Пальчевський зібрався йти на вибори, аби стати мером Києва:

"Ну а зараз Пальчевський, прикриваючи свій провал, ллє тонни бруду на конкурентів і звинувачує владу в приховуванні реальних масштабів епідемії в Україні. Він стверджує, що про виявлення коронавірусу у своїх пацієнтів нібито повідомив держслужби, як того вимагає МОЗ. Але у мене виникає логічне запитання – чому людина, яка не сходить з екрану телевізора, не повідомила тривожний сигнал про інфікованих у своїй клініці ще в найперші дні карантину? Чому він не сказав, що виявлений такий спалах і не попередив киян? Напевно, він думав, що, закривши клініку і замиливши очі, вдасться замовчати цей факт.

І ось ми бачимо результат – елітне селище Лісники під Києвом вже повністю закрите, а вулиці перекриті через масове інфікування. Правду ж кажуть, що в темні часи добре видно світлих людей і так само добре видно людей зовсім світлих. Ну а найсмішніше полягає в тому, що після всього цього він ще збирається йти в мери нашої столиці. Просто фантастична самовпевненість", – пише блогер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook