Партія «ЗА Майбутнє» відкликає народного депутата Ігоря Гузя зі складу тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, які могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності й недоторканності України.

Читайте також: У Володимирі-Волинському презентували громадську Агенцію регіонального розвитку Прибужжя

«Рішення ухвалено після відповідних політичних консультацій і пов’язане з участю в складі ТСК на посаді заступника голови комісії народного депутата, члена депутатської фракції «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») Рената Кузьміна», – йдеться в заяві партії, розміщеній на сайті політичної сили.

У заяві наголошується, що партія вважає неприпустимою участь у складі комісії з отриманням доступу до державної таємниці людини, яка під час Революції гідності була членом команди президента-втікача Віктора Януковича, засудженого в Україні за державну зраду.

«Ні партія, ні учасник Революції гідності народний депутат Ігор Гузь не бачать можливості співпраці в межах ТСК із Кузьміним. Партія «ЗА Майбутнє» переконана, що він має бути виключений зі складу комісії», – наголошується у заяві.

Читайте також: Один із округів на Волині отримає додатково 10 мільйонів із держбюджету

Як повідомлялося, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія звернувся до керівництва фракції «ОПЗЖ» замінити свого представника Кузьміна в ТСК, однак він брав участь на першому засіданні ТСК, де приступили до розгляду «справи вагнерівців».

Раніше своїх представників із ТСК також відкликали фракції «Батьківщина» і «Голос», а фракція «Європейська солідарність» не надала кандидатури в комісію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook