До Верховної Ради нового скликання проходять вісім політичних сил. Перші позиції, згідно з даними опитування Центру "Соціального моніторингу" та Українського інституту соціальних досліджень, займають партії "Батьківщина" (20,4%), "Слуга народу", яка ще не оголосила про свою участь у виборах, (12,9%) і Опозиційна платформа – "За життя" (11,6%). 

Читайте також: Відрив Зеленського від Порошенка вийшов за межі статистичної похибки, – політолог

За ними йдуть "Громадянська позиція" (11,5%), Блок Петра Порошенка "Солідарність" (11%). Парламентські крісла, за результатами опитування, можуть зайняти висуванці від "Радикальної партії Олега Ляшка" (7,9%), "Самопоміч" (5,8%) і партії "Наші" (5,3%). 

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко очолює рейтинг симпатій українців, які визначились зі своїм кандидатом на президентських виборах 31 березня 2019 року. Її результат – 20%, йдеться у даних опитування Центру "Соціального моніторингу" та Українського інституту соціальних досліджень.

Читайте також: У другому турі Зеленський переможе Порошенка та стане серйозним суперником Тимошенко (опитування)

За нею йдуть шоумен Володимир Зеленський (11,9%), екс-міністр оборони Анатолій Гриценко (11,6%) і один з лідерів партії "Опозиційна платформа – "За життя" Юрій Бойко (11,1%).

Рейтинг чинного глави держави Петра Порошенка дещо недотягує до позначки в 11% – 10,9%. Далі із відривом іде голова "Радикальної партії Олега Ляшка" 8,2%. Мера Львова і лідера "Самопомочі" Андрія Садового обігнав голова партії "Наші" Євген Мураєв (6,2%). 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter