В Україні після підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня 2020 року зросте і пенсія для деяких категорій одержувачів виплат. Ці зміни торкнуться тих пенсіонерів, які виконали ряд вимог.

Читайте також: У черзі за безкоштовним обідом: луцьким пенсіонерам не вистачає пенсії навіть на харчі (відео)

Так, вже цієї осені "мінімалка" збільшиться на 5,9%. Виросте вона до 5000 гривень. І підвищені виплати від держави зможуть отримувати ті пенсіонери, які мають достатній стаж – 35 років чоловіки і 30 років жінки, і кому вже виповнилося 65 років.

Відповідно до закону, вони мають право на пенсію в розмірі не менше 40% мінімальної зарплати, тобто 2 тисячі гривень, пише "Апостроф".

Відзначимо, що в наступному році українцям, які досягли 75 років обіцяють зробити щомісячну надбавку в 500 гривень. Ці зміни торкнуться тих пенсіонерів, які мають досить стажу.

Читайте також: В Україні знизився розмір субсидії: у яких областях отримували найменше

"Ми розробили нові соціальні ініціативи. Для більш ніж одного мільйона пенсіонерів, яким виповнилося 75 років, ми хочемо також встановити щомісячну надбавку до пенсій... Близько 500 грн", – заявила в одному з інтерв'ю міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Нагадаємо, що в 2021 році українців очікує поетапне збільшення розміру заробітної плати. З 1 січня вона виросте до 6000 гривень, з 1 липня – до 6500. Відповідно названій вище категорії пенсіонерів виплати підвищать до 2400 і 2600 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook