Почесний патріарх ПЦУ Філарет, який відкинув Томос української церкви і влаштував свій Собор щодо відновлення Київського патріархату, одним із перших привітав отримання документа від Константинополя.

Читайте також: Філарет розкрив усі подробиці таємної угоди Порошенка та Варфоломія (відео)

На це звернув увагу на своїй сторінці в Facebook архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря. 

Так, він нагадав, що 10 січня 2019 року в Покровському кафедральному соборі м. Рівне Філарет нагородив п'ятого президента України Петра Порошенка орденом святого апостола Андрія Первозванного і очолив молебень із нагоди отримання Томосу.

П'ять місяців потому з'ясується, що Томос – "приніс нам більше зла, ніж користі", а президент Порошенко "втрутився в церковні справи". Невже і нагородження, і молебень теж були "ситуативними" – як підписи під документами до і під час Об'єднавчого собору?" – обурився Зоря.

Нагадаємо, раніше Філарет заявив, що його відмова від статусу патріархату перед Об'єднуючим собором 15 грудня 2018 року була "чисто ситуативною" і УПЦ Київського патріархату продовжує існувати.

Архієпископ вважає дивним у світлі останніх заяв почесного партіарха ПЦУ, чому саме він, а не глава церкви митрополит Епіфаній, поїхав "наполегливо дякувати за Томос".

Читайте також: "УПЦ КП з Філаретом перетвориться на маргінальну секту", – у ПЦУ оцінили перспективи відновленого Київського патріархату

"Залишається тільки згадати, чому нас вчив наш патріарх Філарет: "Хіба Бог може бути з брехнею? Бог завжди там, де правда! Тому правда перемагає, а брехня зазнає поразки". Ось до цих слів нашого патріарха можу додати тільки: Амінь!" – написав архієпископ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook