Львів у кінці червня 2019 року традиційно став джазовим центром України. Тут відбувся Leopolis Jazz Fest, який зібрав велику кількість як мешканців, так і гостей міста. А де знайти кращу агітаційну площадку за менш, ніж місяць до парламентських виборів? "Ніде", – подумали деякі політики і поїхали піаритися в маси.

Читайте також: "Судячи по його очах, біляшем закушував": олігарх Порошенко вкотре сконфузився своїм зовнішнім виглядом (фото)

Одним з головних гостей на джазовому святі у Львові звісно ж став екс-президент Петро Порошенко. Львівщина була для нього базовим регіоном, адже фактично лише тут він отримав підтримку людей на виборах президента-2019.

Вранці 29 червня колишній Гарант разом з дружиною Мариною завітали на Личаківське кладовище. Петро Порошенко видав скорботну промову на могилі оперного співака Василя Сліпака, який пішов боронити Україну в АТО і загинув. Втім менш ніж за 2 години екс-президент веселився у натовпі. "Щирість" емоцій президента на кладовищі обурила громадськість.

"Це він якраз після могили Сліпака на росфесті розважається?", – відзначає користувач Василь Чорний.

Олеся Дмитрюк: "Йому що веселитися!!! Обібрав лохів, а тепер рукою махає!!! Візьміть мене ще!!! Далі вас оббирати буду!!!"

Сергей Романюк: "До чого жадоба до влади доводить "екса''? Може на себе з боку подивись? Соромно! Стидоба. Чи то страх перед законом за тяжкі злочини?"

Читайте також: Уявив себе ледь не Богом: на Волині Порошенко видерся на дзвіницю храму (фото, відео)

Цікаво, що за даними деяких місцевих громадських організацій поїздки Порошенка по Львівщині оплачуються з обласного бюджету. Звідти ж фінансуються і премії для чиновників, які наразі працюють у штабах "Європейської солідарності". На ці передвиборні потреби з обласного бюджету нібито було виділено близько 700 тисяч грн у червні. Втім в облдержадміністрації цю інформацію як не підтвердили, так і не спростували.

Викликав Порошенко сміх і своїм зовнішнім виглядом. Він вчергове не зміг підібрати нормальний одяг і з'явився на джазовому фестивалі у піджаку, який явно більший за розміром.

В цілому ж екс-президент поводив себе зухвало і задирливо серед людей. Він привертав до себе аж занадто багато уваги різними жестами.

Читайте також: "Знову напився?": Порошенко вкотре образив мільйони українців на виступі (відео)

А прогулянку по Галицькому ринку взагалі важко якось пояснити. Порошенко придбав у жінок, які продавали квіти, букети і подарував їм назад. Цим Порошенко хотів показати великодушність чи щедрість? Чи причарувати електорат серед жіночого населення?

Прагнення 5-го президента показати, що він разом з людьми, виглядає вкрай недолуго після висвітлення фактів розкрадання "Укроборонпрому", його мільярдних статків і палацу, оздобленого золотом.

До речы, у Тернополі він також пішов на стихійний ринок і показово купив у жінки малину з городу.

Когось цим Порошенко перед виборами також хотів вразити?

Чітко ясно одне – екс-президент поводиться серед українців як людина з іншого середовища, з іншого світу. А акторські здібності не дозволяють замаскувати цього.

Помилка Порошенка у тому, що він занадто різко вирішив змінити свій імідж недоступного "вождя", який ховається кордонами поліції, до рядового українця. Звідси і негативна реакція у суспільства на окозамилювання.

Результатом такої передвиборної кампанії є напівпорожні площі на мітингах "Європейської солідарності" та все більша втрата довіри та інтересу до особистості Порошенка.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook