Євродепутати можуть скасувати безвіз українським політикам і олігархам, причетним до протидії впровадженню реформ.

Читайте також: Кандидат у депутати від "Слуги народу" допомагав вбивцям із "ДНР" та виступав на "Новоросія ТБ"

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на текст листа віцеголови делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна − ЄС Віоли фон Крамон, доповідача у Європарламенті з питань України Міхаеля Галера та євродепутата Раси Юкнявічене до голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії.

Небезпека втрати Україною безвізу та фінансової підтримки − це не чутки, зазначили у Європарламенті.

"Сам президент передбачив "Україну своєї мрії", де "вчителі отримують реальну зарплату, а корумповані чиновники реальні тюремні строки". Через 17 місяців ми не можемо не побачити, що мрія дає тріщини, і багато з цих тріщин саме у вашій партії, пане Арахаміє", − йдеться у листі.

У Європарламенті нагадують про падіння України у рейтингу сприйняття корупції, згортання реформ, проблеми у призначенні керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зупинку обвинувачення у справах корумпованих суддів. Все це загрожує Україні втратою макрофінансової допомоги ЄС у розмірі €1,2 млрд.

"Ми не можемо не бачити, що деякі члени "Слуги народу" поширюють кремлівську дезінформацію, координуючи добре організовані напади на незалежні установи, такі як НБУ, НАБУ та САП. Ті самі члени не цураються дружити з олігархами та "недоторканими" або публічно виступати за розрив зв'язків з ЄС".

Читайте також: "Коля, ми все заберемо!": Лерос оприлюднив резонансні розмови Тищенка-Комарницького, у яких фігурує Єрмак (відео)

Євродепутати також зробили застереження у зв'язку з безвізом.

"Що стосується безвізового режиму, це ні в якому разі не намір з боку ЄС скасувати це велике досягнення для громадян України та громадян ЄС. Але все ж ми залишаємо за собою право накладати конкретну відмову в таких свободах окремим олігархам, включаючи політиків, які зловживають цим правом заради своєї приватної незаконної діяльності".

При цьому у Європарламенті висловили розуміння, що, окрім "десятків поганих яблук" у "Слузі народу", ця партія є майданчиком для енергійних, розумних та чесних законотворців, які прагнуть ставити національні інтереси країни понад усе і боротися за її європейське майбутнє.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook