Апарат ШВЛ передав Фонд Рената Ахметова Володимир-Волинському медичному територіальному обєднанню в присутності голови облдержадміністрації Юрію Погуляйка сьогодні, 3 грудня 2020-го року, йдеться на сайті Волинської ОДА.

Читайте також: На 100 тисяч дорожче, ніж на офіційному сайті: для волинських амбулаторій закупили авто за завищеними цінами

"Закупівля апаратів ШВЛ – це ключовий елемент проєкту Фонду Рената Ахметова "Боротьба з COVID-19 в Україні". Вже закуплено понад 200 апаратів ШВЛ, близько 190 з яких вже передані в державні лікарні. Окрім того, фонд допомагає й іншим необхідним обладнанням та матеріалами. Цей апарат ШВЛ – сучасне реанімаційне обладнання, одне з перших в Україні, і яке так потребує зараз наша держава, сьогодні передаємо вам", – сказала представниця Фонду.

Від імені колективу медзакладу головна лікарка Тетяна Ващук подякувала за таке необхідне у наш час обладнання для лікування важких "ковідних" пневмоній, та висловила сподівання, що така допомога є не останньою від Фонду.

Читайте також: Скандального чиновника Волинської ОДА, який попався на "відкатах", звільнили заднім числом (відео)

"Пандемія коронавірусу показала нам усім як недооцінювалися медики та загалом система охорони здоров’я. Адже у реаліях сьогодення найбільше навантаження має саме система охорони здоров’я країни, а це і неймовірні зусилля медиків, і серйозні видатки з бюджету країни. Підтримка бізнесу зараз важлива та необхідна. Ми маємо неодноразові приклади, коли фонд Ріната Ахметова надавав потужну підтримку медичним закладам, у тому числі й волинським, ще до пандемії. Зокрема, у минулому році для українських лікарень фонд закупив  200 автомобілів швидкої допомоги, 5 з яких отримала Волинь. Я щиро дякую соціально відповідальному бізнесу за небайдуже ставлення та надану допомогу.  Бажаю усім міцного здоров’я і сподіваюся, що і надалі у вирішенні пріоритетних питань взаємодія влади, бізнесу та громадян буде ефективною", – сказав своєю чергою голова ОДА Юрій Погуляйко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook