4 лютого не стало музиканта 33-річного Петра Сказківа. Чоловік близько 3 місяців боровся з раком легень. Про хворобу цимбаліст повідомив 12 грудня 2020 року.

Читайте також: Помер легендарний український олімпієць і багаторазовий чемпіон

"Маю серйозні проблеми зі здоров'ям. Півтора місяця тому потрапив до лікарні з пневмонією, а згодом лікарі діагностували плоскоклітинний рак легень G2", − написав Сказків у Facebook.

Про смерть Сказківа повідомила підприємиця Наталія Кульчицька.

Співачка Анжеліка Рудницька згадала участь музиканта у фестивалі.

"Помер фантастичний цимбаліст Петро Сказків. Його гра була пристрасною, віртуозною і щирою. Ще зовсім недавно Петро брав участь у фестивалі "Козак Фест Афіни". І я з величезним задоволенням оголошувала його перемогу. Петро отримав гран-прі. Рак позбавив нас ще одного таланту", − сказала артистка.

Ексгітарист гурту "Океан Ельзи" Павло Гудімов розповів, що познайомився зі Сказківим влітку минулоріч.

"Ходили з друзями карпатськими горами і зустріли цимбаліста Петра Сказківа, який виконав емоційну композицію. А сьогодні дізнався, що нема більше талановитого музиканта і відкритої, щирої людини. Сумна історія і дуже красива мелодія в моєму мобільному", - зазначив Гудімов.

Солістка Люся Кіндрат зауважила, що цимбаліст був щирим і талановитим.

"Не хочу вірити, не можу прийняти, перед очима вся юність і такий ще молодий Петро. Це неймовірна людина, світла, щира, талановита, прекрасна, людина з великим серцем. Таких - одиниці. За свої 33 роки він зробив дуже багато. Наша музична культура втратила потужного музиканта, неперевершеного віртуоза, харизматичного, самобутнього чоловіка. Прикро, що так швидко обірвалася струна його життя", − сказала жінка.

Читайте також: Відомий актор вперше розповів деталі загибелі Марини Поплавської

Петро Сказків народився 15 травня 1987 року у Ворохті на Івано-Франківщині. Грати на цимбалах його навчив батько. Популярність Сказків отримав після того, як взяв участь у шоу "Україна має талант" у 2015-му. Чоловік тоді дійшов до фіналу.

З раком легень боровся з грудня 2020-го. Без Сказківа залишились дружина та 2 доньки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook