16 квітня Петро Порошенко у ефірі каналу "112 Україна" оголосив імена нових очільників Державної фіскальної служби та Митниці. Ними стали Максим Нефьодов (ДФС) та Сергій Верланов (Митниця).

Читайте також: Поліція і прокуратура затримали партію смартфонів на 20 млн грн, але ДФС поверне її контрабандистам

Однак є важлива деталь – конкурс на заміщення даних посад ще триває. Фінал відбудеться 23 квітня. У ньому візьмуть участь по 3 кандидати на кожну посаду.

Згодом президент виправився, але буде вкрай підозріло, якщо саме Максим Нефьодов та Сергій Верланов у підсумку очолять дані відомства.

Читайте також: Як контрабандисти "взули" Волинську митницю ДФС (відео)

Відзначимо, що Максима Нефьодова пов'язують з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Уже давно у ЗМІ точаться розмови, про те що саме діючий прем`єр-міністр готує молоду партію "бариг" для того, щоб втримати контроль над мільярдними потоками із митниці, які керівництво регіональних митниць, як данину возить до Києва. Саме Нефьодов, якому будують імідж "младореформатора" нібито допомагав голові Уряду реалізувавути злочинні схеми незаконного збагачення.

Нагадаємо, що нещодавно Петро Порошенко клявся українцям більше ніколи не призначати на керівні посади в державі своїх друзів і бізнес-партнерів. Схоже Президент своє слово, як і завжди дотримує.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook