Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман випадково "спалився" на тому, скільки грошей приносять йому контрабандні схеми на митниці.

Читайте також: Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

На початку листопада Прем'єр похвалився тим, що після початку його боротьби з контрабандою вона приносить в бюджет щодня 400 млн грн плюсом.

Цифри були вражаючими і, схоже, державна казна мала бути наповненою достатньо. Але, якщо поглянути на показники фактичних парафій від митниці до бюджету, то цих цифр ми там не побачимо, зазначає авторитетний журналіст-розслідувач 1+1 Євген Плинський.

Наприклад, листопад 2018. План на листопад по митниці становить 33 614,8 млн. Реалізований він на суму 33 577,5 млн. Недобір по митниці в бюджет – 37,4 млн.

Читайте також: Скандал на Волинській митниці: відомий журналіст назвав, хто причетний до корупційних схем

Якщо поглянути на статистику січень–листопад, то картина така ж. План на січень–листопад – 309 150,0 млн. Прихід від митниці 309 178,3 млн. Перевиконання 28,3 млн. За 11 місяців!

А де ж 400 млн гривень щоденного перевиконання, якими так пишається Володимир Гройсман? Може в кишенях команди Прем'єра? Може в Турецькій нерухомості Продана? Може сундках з грошима заритих у Вінниці, які туди звозив Віктор Кривіцький?

У такий спосіб Володимир Гройсман випадково похвалився тим, скільки йому приносить корупція.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter