Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з лідером гурту "Океан Ельзи" Святославом Вакарчуком.

Читайте також: Для Порошенка придбають броньовані "Мерседеси" по 21 млн за штуку

Про це пише журналіст Соня Кошкіна на LB.ua

14 травня Порошенко привітав Вакарчука з 44–річчям. Нібито в телефонній розмові музикант дав чітко зрозуміти, що висуватися не планує. Безумовно, дослівний зміст бесіди відомий лише їм двом, але джерела в АП переказують її суть саме так.

ЗМІ повідомляє: Вакарчук не горить бажанням висуватися. Його гра – на парламентські, не на президентські вибори. Однак, на президентських він повинен наростити м'язи, заявити про себе. Ну і, можливо, підтримати когось із фаворитів.

Зараз Банкова вважає найбільш небезпечним опонентом Порошенка колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка.

"З Юлею завжди можна домовитися. Як мінімум, що не стане "наздоганяти". З ним – ніяк. Він просто непередбачуваний.

А якщо Гриценка підтримає Вакарчук, то це катастрофа. Необоротна. Для всіх нас. І його, Гриценка, гарантована перемога", – говорить джерело.

В оточенні Порошенка скаржаться, що той не вживає активних заходів для свого переобрання.

"Шанси виграти кампанію все ще зберігаються. Так, за певних умов, але вони є. Одне "але": для цього потрібно щось робити. Вживати конкретні зусилля. А цього, на жаль, не відбувається", – констатує один із союзників президента.

"1999–го Леонід Кучма входив в кампанію з ще більш низьким рейтингом, ніж зараз Порошенко. Різниця, однак, полягає у тому, що тоді був чіткий, буквально покроковий план; розуміння того, як вигравати. Зараз у нас такого плану немає. Наміток багато, але він ніяк не вибере основний сценарій", – каже інший.

Читайте також: Журналіст знайшов таємну сторінку Порошенка у Facebook

"Фальсифікації – це не більш ніж плюс 5 відсотків. За сильно оптимістичного розкладу. І то за умови, що силовий блок повністю за тебе. Але будемо говорити чесно: президентська вертикаль – від тих же силовиків, аж до губернаторів – сьогодні не працює, і це – його вина, а значить, навіть спроби фальсифікацій безглузді", – доповнює третій.

Бездіяльність гаранта, відсутність визначеності, провокує в його оточенні емоцію глухого роздратування. До різких кроків вона ще поки не призводить, але накопичується невблаганно, пише журналіст.

"Розклад дуже простий: Порошенко – це вам не Ющенко. Він не стане повторно балотуватися, якщо зрозуміє, що не обирається", – говорить один з найближчих соратників президента. Багато інших його підтримують.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter