У вівторок, 23 березня на Театральному майдані Луцька працював пересувний флюорограф Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру. 

Читайте також:Для немовлят на Волині немає вакцини проти туберкульозу (відео)

Акція приурочена до 24 березня – Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, оскільки увага до цього небезпечного захворювання знизилася на тлі пандемії COVID-19, пише ВолиньРost.

За словами лікаря-рентгенолога Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Руслани Сльозко, велика кількість лучан прийшла на обстеження.

"Хочу сказати, що ми з 11 години працювали і перерви майже не робили. Громадяни постійно йшли, бо турбуються за своє здоров'я. Можливо, це пов'язано з тим, що останнім часом багато хто хворів на коронавірус і має, відповідно, певні зміни в легенях, залишкові в тому числі. Вони хвилюються, чи не стало гірше. Також переживають, чи не мають туберкульозу", − каже Руслана Сльозко.

Руслана Михайлівна розповіла, що завдяки сучасним технологіям можна побачити результат одразу на місці.

"В нас цифрова обробка зображення. В нас є ноутбук. Одразу після того, як лаборант зробить знімок, він обробляється, поступає на комп'ютер. А я дивлюсь, описую і відразу віддаю результат", − говорить лікар.

Читайте також: "Втрата нюху – життєво небезпечна", – оториноларинголог з Луцька про сезонні захворювання та лікування антибіотиками

Як повідомляється на сторінці Волинського обласного центру громадського здоров'я у соцмережі, 1 людину з підозрою на туберкульоз виявлено під час акції громадського здоров’я на Театральному майдані Луцька.

Загалом на пересувному флюорографі обстежено 84 людини.

Окрім флюорографії, усі бажаючі мали можливість отримати консультації лікарів Волинського обласного центру громадського здоров’я та обласного фтизіопульмонологічного медичного центру.

За інформацією Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, у 2020-му році захворюваність на туберкульоз в області знизилася на 24,3%.

Лучан безкоштовно обстежували на наявність туберкульозу: які результати

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook