Через карантинні обмеження бюджет Луцька недоотримав понад сто мільйонів гривень.Про це на розширеній нараді розповіла директор департаменту бюджету та фінансів Лілія Єлова, йдеться на сайті міськради.

Читайте також: У Луцьку зросте вартість опалення та гарячої води

Зокрема, вона повідомила, що за минулий рік доходи загального фонду бюджету виконано на 92,7%, недоотримано 124,2 млн грн, по бюджету року виконано на 85,9%, недоотримано 4,7% млн грн.

Відповідно, на 1 січня є заборгованість за надані послуги та виконані роботи. Загальна сума зареєстрованої заборгованості по загальному фонду становить 15 950 тис грн.

Заборгованість за виконані роботи по бюджету розвитку не зареєстрована, оскільки вона реєструється лише в межах залишків на рахунках розпорядників коштів. 

За січень до бюджету надійшло 134,7 млн грн, до бюджету розвитку - 1,5 млн грн. Фінансування у минулому місяці проводилось у переважній більшості за захищеними статтями видатків.

Ситуація з наповненням бюджету залишається напруженою. І тому, необхідно максимальну увагу зосередити на ефективному та раціональному використанні бюджетних коштів.

Читайте також: У селі на Волині відкрили пункт екстреної медичної допомоги (фото)

Перш за все що фінансуються захищені статті видатків, і асигнування тут мають бути передбачені в повному обсязі (ст. 55 Бюджетного Кодексу України).

Разом з тим, вже в січні тарифи на енергоносії, крім тепла, виросли на 25%. На тепло теж очікується ріст тарифів, що свідчить про те, що протягом року необхідно буде збільшувати призначення за цією статтею видатків. Враховуючи, що в бюджеті міста на оплату за енергоносії передбачено 98 млн грн, додаткова потреба може скласти до 25 млн грн. Тому необхідно вжити всі заходи по енергозбереженню з метою зменшення додаткового навантаження на бюджет.

Фінансування видатків, що передбачені цільовими програмами – необхідно дотримуватись передбачених в програмах напрямків та визначених на це розмірів видатків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook