Сьогоднішня зустріч з керівниками органів влади, місцевого самоврядування та представлення голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка розпочалося з затяжного очікування. Попри анонсований час зустрічі, вона розпочалася майже з двохгодинною затримкою. 

Читайте також: Заступник керівника ОП прокоментував звернення депутатів Волиньради щодо призначення голови ОДА

Представити новопризначеного керівника до Луцька прибув Перший заступник Керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов. Він перепросив через затримку, яку пояснив заторами та снігопадом. Також представник президента зауважив, що Володимир Зеленський, враховуючи важливість Волинської області, хотів бути присутнім тут, але невідкладні державні справи не дали йому такої можливості.

В овальному залі Волинської обласної ради Сергій Трофімов зачитав Указ президента про призначення головою Волинської ОДА Юрій Погуляйка. Новопризначений керівник, своєю чергою, подякував за висловлену довіру.

"Протягом останньої доби на мою адресу надійшло багато привітань, але особисто я не вважаю своє призначення певним досягненням. Сьогодні розпочинається найскладніший етап у моєму житті і я усвідомлюю відповідальність перед президентом та всіма мешканцями області. Це величезний аванс, який я маю виправдати відповідним результатом. Гарантую, що всі мої дії будуть на користь суспільству", – сказав під час свого виступу Юрій Погуляйко.

Читайте також: Волинські депутати звернулись до президента України щодо недопущення призначення Погуляйка очільником ОДА

Також він зазначив, що до критики ставитиметься з розумінням.

"У своєму житті завжди дотримувався принципу: "Хочеш змінити державу – почни з себе". Лише спільними зусиллями ми зможемо покращити ситуацію в області, а саме – розвернути державну політику обличчям до пересічних громадян", – наголосив новопризначений голова.

Опісля Сергій Трофімов запропонував поспілкуватися про перспективи розвитку краю та шляхи досягнення покращення життя людей.

Присутні у залі озвучили питання, які хвилюють волинян. Зокрема, депутат Волинської облради, директор КП "Волиньприродресурс" Василь Столяр звернув увагу на проблеми підприємства.

"Ми не можемо працювати через корупцію в Держгеокадастрі та Міністерстві екології. У нас рік немає керівника Держгеокадастру, усі дозволи підприємства, яке виготовляє технічну документацію – скасовують. Тобто, діяльність комунального підприємства "Волиньприродресурс", фактично заблокована", – сказав депутат.

Читайте також: Волиняни зареєстрували петицію до Президента України щодо недопущення призначення головою Волинської ОДА луганського міліціонера

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович перерахувала основні проблеми краю. Зокрема, йдеться про розвиток залізничного сполучення в області, розбудову пунктів пропуску, ремонт дороги до Ковеля і далі до кордону з Польщею, збереження лісового фонду Волині, вирішення долі вуглевидобувних підприємств, зокрема, добудови шахти у Нововолинську тощо.

"У Нововолинську шахта №10 будується уже 30 років. Щороку на її утримання витрачається 60 мільйонів гривень. Інші дві діючі шахти – збиткові. Тобто, потрібно розробити стратегію розвитку вугільної промисловості", – заявляє Ірина Вахович.

Представник президента Сергій Трофімов вислухав усі проблемні питання та пообіцяв, що всі пропозиції будуть враховані та обговоренні.

Нагадаємо, що ще 28 жовтня Уряд погодив призначення головою Волинської ОДА Юрія Полуляйка. Проте волиняни не зраділи такому кадровому рішенню. З цього приводу депутати Волинської обласної ради зібрали позачергову сесію, на якій підтримали звернення до Президента України Володимира Зеленського стосовно незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів про погодження призначення головою Волинської ОДА Юрія Погуляйка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook