Президент Петро Порошенко підписав закон про добровільне приєднання територіальних громад до міст республіканського (Автономної Республіки Крим) та обласного значення.

Читайте також: Держава допомагає розвивати агробізнес раднику Порошенка Косюку

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського (Автономної Республіки Крим), обласного значення", – йдеться в повідомленні.

Закон визнає такими, що є спроможними об'єднаними територіальними громадами для випадків добровільного приєднання до об'єднаної територіальної громади, територіальні громади міст республіканського (Автономної Республіки Крим), обласного значення, а також визначає порядок добровільного приєднання до них територіальних громад сіл і селищ.

Читайте також: Поліцію зобов’язали штрафувати таксистів-нелегалів

Документом, зокрема, закладаються основи вирішення низки питань, пов'язаних з розвитком інфраструктури великих міст і можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл і селищ, які працюють в місті і платять у його бюджет податки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter