ГУНП Волині розслідує кримінальне провадження  за підозрою начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.

Читайте також: Депутати Волинської облради закликали припинити дерибан Шацького НПП

Про це повідомяє ВолиньUA посилаючись на поінформоване джерело.

Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого статтею 246 КК України ("Злочини проти довкілля. Незаконна порубка лісу"). Преамбула статті – незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах.

Проте у справі, крім одіозного Кватирка, – ще двоє підозрюваних, один із яких – колишній директор ДП "Камінь-Каширське лісове господарство" та ДП "Володимир-Волинське лісомисливське господарство", екс-депутат Волинської обласної ради Роман Колісник, син екс-начальника "Волиньлісу" Богдана Колісника.

Читайте також: Для чого "Кватирко і Ко" хочуть розділити землю Шацького НПП на три частини

Зважаючи на це, підозрюваним інкримінують частину 2 статті 246 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

За інформацією джерела, у розслідуванні розглядатиметься у т.ч. правомірність "протягування" через Волинську обласну раду періоду панування в ній Партії регіонів (2013 рік) одного з сесійних рішень, що стосувалося затвердження порядку встановлення лімітів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Волинської області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter