Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову принесли поховальні квіти від померлого від Covid-19. Це сталося у Верховній Раді у п’ятницю під час години запитань до уряду.

Читайте також: МОЗ оновило карантинні зони: де опинилася Волинська область

У той момент Степанов доповідав із трибуни, пише Gazeta.ua.

Квіти принесла народна депутатка від партії «Голос», член комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

«Поки ви тут доповідаєте, саме в ці хвилини, пане Степанов, на одному з київських кладовищ ховають чоловіка. Він помер від коронавірусу. І родичі попросили розказати вам його історію.

Ще три тижні тому це був здоровий чоловік 68 років. Щоправда, він мав діабет. Пішов до сімейного лікаря й попросив його вакцинувати від Covid-19. А йому сказали: вакцин для вас не буде, бо в країні майже немає вакцин. Бо ви їх не завезли. За кілька днів він захворів і нещодавно помер. І сьогодні родичі його ховають. Тому що ви не здатні забезпечити Україну життєво важливими вакцинами.

Отже, пане Степанов, це вам – поховальні квіти. Які родичі людини, померлої в 68 років, просили вам передати. Щоб ви знали, що за кожною смертю, яких по 500 на день, стоїть конкретна людина. І конкретні трагедії й долі», – сказала депутатка й поклала гвоздики на трибуну.

Після цього до трибуни підійшла депутатка від «Слуги народу» Галина Третьякова й забрала квіти.

Читайте також: Британський штам коронавірусу не більш смертоносний, ніж інші, – вчені

У відповідь Степанов заявив про «маніпуляцію смертями» і «дешевий піар».

Із зали міністру пролунало: «Ганьба».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook