Обіцяного три роки чекають… Хоча у випадку колишнього мера Луцька Богдана Шиби, який знову мітить в очільники міста – обіцяного взагалі можна і не дочекатися. От хоча б згадати історію з будівництвом у Луцьку мосту через залізничні колії. Тоді під приводом будівництва надземного пішохідного  переходу Богдан Шиба виселив підприємців з частини Завокзального ринку. Територію де торгували підприємці віддали під будівництво торгового центру. Зі свого боку новий власник земельної ділянки Леонід Джулінський, як тоді заявляли владці, зобов’язувався збудувати міст через залізничні колії. Торговий центр новий власник ділянки – збудував, а от міст – ні. Коли ж журналісти пішли до Богдана Шиби питати чому так трапилося – він сказав, що ні про які обіцянки побудувати міст він не знає. А згодом взагалі заявив, що підприємець збудує міст якщо місто дасть йому ще одну ділянку під будівництво ще одного торгового центру.

Читайте також: Колишній міський голова Богдан Шиба вимагав гроші з підприємців за "вирішення питання"

Пішохідний перехід від залізничного вокзалу до ринку "Завокзальний" почали будувати ще у 1996 році. Тоді міським головою був Антон Кривицький. З 2006 року обіцяти добудувати міст взявся новий міський голова Богдан Шиба. Але як то кажуть "обіцянка-цяцянка".

Аби завершити недобудований міст Богдан Шиба наголошував на необхідності залучення інвестора. Для цього –  з частини Завокзального ринку виселили підприємців, які торгували, а звільнену територію, площею 78 соток, міська рада віддала під будівництво торгового центру. Тоді Богдан Шиба на телебаченні говорив про те, що підприємець який будуватиме торговий центр на території ринку збудує і міст. 

"Завершення будівництва підприємцями, які будуть будувати торговий комплекс на Завокзальному ринку. І як ви можете самі бачити підготовчі роботи уже розпочалися для облаштування основи для цього переходу. Тобто питання вирішене", – говорив у 2007 році Богдан Шиба.

Звільнена земельна ділянка на території Завокзального ринку Луцька міська рада надала фірмі "Домінанта" власником якої є Леонід Джулінський. Торговий центр під назвою "Караван" Джулінський збудував, а от містом  не пахло. Коли журналісти пішли до Шиби питати чому так сталося і чому власник земельної ділянки не виконав зобов’язань той відповів, що ні про які обіцянки не знає.

Той вийшло так, що міська рада віддала землю під будівництво торгового центру, а очікуваного мосту не отримала. Мало того і підприємці, які колись торгували на місці торгового центру, залишилися без торгових точок.

Але повертаємося до мосту. Далі – більше. У Луцькій міській раді заявили, що власник торгового центру на Завокзальному ринку добудує міст якщо міська рада дасть йому територію щоб спорудити ще один торговий центр. Цього разу на території залізниці. Мовляв щоб міст з'єднував два центри. Але зрозуміло, що залізниця дозволу на будівництво великого комерційного об’єкту на своїй території не дала. Відтак Богдан Шиба у всіх гріхах почав звинувачувати Львівську залізницю. А ідею будівництва мосту назвав взагалі – політикою. Мовляв, лучанам він не треба, бо вони по ньому не ходят

Міст за каденції Богдана Шиби так і не збудували. Як то кажуть не можеш зробити, то не обіцяй. Варто зазначити, що надземний перехід таки відкрили, але аж у 2011 році. Вже за мерства Миколи Романюка. І що найцікавіше – його відкрили без торгового центру зі сторони залізниці. Виявляється так можна було. Але очевидно тоді міська рада ну дуже вже комусь хотіла догодити, але явно не лучанам.

Та то лише одна з багатьох невиконаних обіцянок Богдана Шиби. Зокрема свого часу Шиба обіцяв, що у 2009 році міська рада завершить облаштовувати всі двори багатоквартирних будинків. Як бачимо стільки облаштували, що роботи по ці пори вистачає. Обіцяв Богдан Шиба, що створить окрему комунальну структуру, яка займатиметься проблемами Старого міста – не зробив. Пробував братися за реконструкцію Театрального майдану та фонтану-корита. Тут також не вийшло. Не вийшло і із системою і відеонагляду у місті, а про борги, які залишив Шиба по собі, залишаючи мерське крісло, ще довго згадували його наступники. 

Читайте також: Агенти Медведчука, корупціонери і рейдери: хто вони – ляльководи луцьких мітингів

В одному з інтерв'ю наступник Шиби – Микола Романюк зазначить, що Кривицький був кращим мером за Шибу. За його словами Кривицький менше займався політикою і більше працював над господаркою.

Зрештою як би то не було тепер через десять років після свого мерства Богдан Шиба хоче вдруге увійти в річку. Воно й не дивно. Бо ж за 10 років підросло нове покоління виборців, які напевно і не пам’ятають що було тоді… і наврядче знають що таке "міст Шиби" чи "борги Шиби".

Детальніше ждивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook