Реформа чи енергетична петля − з першого січня вступив в дію другий етап реформи енергетичної галузі України, люди очікують та бояться нових цифр у платіжках, та фахівці стверджують – енергореформу найбільше відчують на собі підприємці.

Читайте також: Луцьким пенсіонерам ледве вистачає грошей на комунальні послуги

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Комунальні платіжки − завжди вони лякають, бо ж дивишся які тисячі необхідно віддавати за спожиту електроенергію, газ, потім порівнюєш це зі своєю зарплатнею чи пенсією, і розумієш, що ситуація далеко не весела. Годі говорити коли на таких папірцях з’являються зовсім нові цифри – біля графи рекомендований платіж та аванс.

"Боже, в мене пенсія, 194, може були б добавили як ті сто вісімдесят, мені не добавили, бо добавили тих 6 гривень і стало 196, я заплатила все за комуналку, в мене осталось 26 рублів, а ще прийшла есемеска, що в вас страховка і вам не хватило грошей", − розповідає лучанка.

Люди у відчаї, а й справді − як середньостатистичний волинський пенсіонер зможе оплатити комуналку, яка в сумі майже рівна і його доходам, а бува й більше? Нові тарифи, як не як, реформа.

00251((0.02-0.24 "Що я вам можу по цьому приводу сказати, ви бачите що там робиться, як ці "правітєлі" з нас знущаються, так і "Волиньобленерго", знущаються по перше число, і з платіжками, і з тією всією гидотою, що вони рзобили. Щоразу здаєш звіти і кожен раз знущання, нікому нема діла до нас", − обурюються жителі.

Директор товариства з обмеженою відповідальністю "Волиньелектрозбут" Дмитро Іванов розповідає, зараз між людьми виникає ще більша паніка, бо ж зачасту всі говорять за так звані аванси, тож вважають, що будуть переплачувати й без того чималі суми. Вся справа у другому етапі енергореформи!

"З першого січня був другий етап реформи енергетичної галузі в Україні. Цей етап передбачає розділення електропостачання й електропередачі як окремих двох видів, процес скажу вам відверто досить складно. Тому що, з вся програма була розрахована, а з першого січня ми розриваємо", − розповів Дмитро Іванов, директор ТОВ "Волиньелектрозбут".

Дмитро Іванов розповідає – аванси – це тема не нова, графа така існувала завжди, проте якщо раніше її здійснювали за бажанням, тому наразі умови передоплати стали жорсткішими, особливо для підприємств.

"З 1 січня дуже сильно змінилися умови на оптовому ринку, якщо "Волиньобленерго" сплачувало по п’ятиденкам, то зараз ми маЄмо надзвичайну жорстку передоплату, і саме цим вимушено – кошти треба збирати", − наголосив Дмитро Іванов.

Читайте також: У Луцьку заборона дітям відвідувати школи змусила батьків робити щеплення від кору (відео)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter