У Луцьку 18 серпня розчищали Стир від сухостійних дерев, що знаходилися у руслі річки. Для видалення дерев використовують спецтехніку, зокрема судно технічного флоту, буксирувальний катер та баржу з можливістю 56-тонного завантаження.

Читайте також: Повідомили, чому в Луцьку під час негоди впало дерево на авто (фото, відео)

Як розповів Суспільному директор підприємства Олег Кербалай, вздовж річки є місця, де звичайною технікою дістати дерево з берега дуже складно. Каже: до процесу залучили восьмеро працівників, інколи працює до 20 людей.

Під час планового розчищення фахівці підприємства, котре виграло тендер на проведення таких робіт, демонтовували штучні перешкоди із водойми на 11-кілометровій ділянці в районі вулиць Яровиця та Героїв УПА.

"Після дощів дерева з обривів валяться в воду. Сьогодні і розчищали, і дозбирали дерева на пройденому маршруті. Очищення річки потрібне для того, що берегова лінія була чистою, щоб через Стир пішов річковий флот, для розмулення, щоб не був заблокований прохід джерел в гирло річки", – зазначив керівник луцької фірми.

Зі слів Олега Кербалая, вздовж річки залишилося до 15 % обсягу робіт.

Над розчищенням річки працівники приватного підприємства займаються вже півтора місяця. Роботу, додав директор фірми, мають завершити до кінця серпня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook