Російські спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров, які були учасниками обміну і повернулися в РФ, нині вже мертві.

Читайте також: "Я цього ніколи не забуду": звільнений політв'язень Кремля розповів про страшні тортури у СІЗО в Росії

Про це заявив ТСН журналіст Андрій Цаплієнко.

"Де зараз російські військові Єрофєєв і Александров, яких обміняли на Савченко? Їх адвокати стверджують, що з ними все в порядку. Але, за моїми даними, Єрофєєва хтось зарізав прямо у нього вдома. А Александров виявився в Сирії і майже відразу - серед бойових втрат", – сказав Цаплієнко.Андрій Цаплієнко

Спецназівець Єрофєєв був затриманий разом зі своїм колегою Александровим 16 травня 2015 року в зоні бойових дій в Луганській області. Під час допиту він зізнався, що очолював диверсійно-розвідувальну групу, що складалася з 12 осіб. До цієї групи входив сержант Александров.

Та вже перед оголошенням вироку спецназівці відмовилися від своїх свідчень і попросили виправдати їх.  

Александров та Єрофєєв відмову визнавати свою провину пояснили тим, що попередні їхні свідчення були дані з метою зберегти своє життя.

"Я нікого не вбивав, не стріляв, ні на кого не нападав, навіть не було такої мети. Прошу виправдати. Від усіх показань, даних раніше, я відмовляюся, оскільки надавав їх для збереження свого життя", – сказав Єрофєєв.

В результаті обох засудили до позбавлення волі на 14 років з конфіскацією майна. А згодом вони стали учасниками обміну і повернулися в РФ.

Щодо можливих замахів на ГРУшників говорилося неодноразово. В 2016 році таку можливість припускав тодішній головний військовий прокурор Анатолій Матіос і російський журналіст Саша Сотник. Останній зявляв про ймовірність того, що військових можуть ліквідувати в Росії.

Читайте також: Звільнені з полону українці ступили на рідну землю

В травні 2016 року спецпризначенців обміняли на українську льотчицю Надію Савченко.

Недавно з російського полону додому в Україну повернулося 35 чоловік, серед яких політичні в'язні і 24 моряка. 13 з 35 осіб, переданих Росії в рамках обміну "35 на 35", повністю визнали свою провину і просили президента Володимира Зеленського про помилування або звільнення під особисте зобов'язання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook