У Росії заявили, що незабаром відводитимуть війська у пункти постійної дислокації. Стосується це тих військових частин, які протягом останніх тижнів «пригнали» до кордонів з Україною.

Читайте також: Можливе запровадження особливого режиму: на Волині проведуть антитерористичні навчання

Про це інформує ТАСС, – передає 24 канал.

Про закінчення «несподіваної перевірки війська», як це схарактеризували у Росії, повідомив голова міноборони держави-агресорки Сергій Шойгу. Почнеться відвід 23 квітня.

Стягнення війська було «перевіркою»

Як зазначив Шойгу, зміна дислокації війська була раптовою перевіркою. Відтак, у Південному та Західному військових округах вона припиняється. Зазначимо: саме вони межують із кордонами України.

Щодо того, як вона минула, керівник оборони держави-агресорки, заявив: мети досягли повністю. Щоправда, не зазначив якої.

Читайте також: Територіальна оборона України: що передбачає законопроєкт та кого можуть залучати

«Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни», – сказав Шойгу.

Від 23 квітня командувачі повинні будуть доставити своїх військових і техніку у місця постійної дислокації.

Зазначимо. Росія і раніше називала переміщення війська «навчанням». У Кремлі навіть зухвало говорили, що переміщуватимуть власні війська так, як їм заманеться. Між тим міжнародні партнери та військові аналітики припускали, що новий напад на Україну цілком ймовірний. У Мінобороні Україні навіть заявляли, що Росія планує повторити «грузинський сценарій».

Читайте також: На частині України оголошено військові збори

Ескалація біля кордонів з Україною: головне 

  • Протягом останніх тижнів Росія активно стягувала свої війська та техніку до кордону з Україною та на окупований Крим.

  • Численні відео і фото виставляли у соцмережі як звичайні очевидці, так і міжнародні ЗМІ. 

  • У Росії це називали «навчаннями» і «власною потребою переміщення». Загалом у квітні росіяни хотіли провести понад 4 тисячі навчань  У Росії оголосили повну перевірку боєготовності армії різного масштабу.

  • Втім, ані Україна, ані її міжнародні парнери у такі причини стягування війська не вірили.

  • У Пентагоні навіть зазначили, що концентрація військ на українському кордоні  Точно більше, ніж у 2014 році, – Пентагон про російські війська на кордоні з Україною більша, ніж була у 2014 році.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook