Понад два роки судової тяганини. Декілька томів справи та велика кількість епізодів у кримінальному провадженні про розбій. Спочатку її слухали у Ковельському міськрайонному суді, а потім відправили на повторний розгляд, однак вже до Луцька. На лаві підсудних опинилось троє зловмисників, які грабували квартири.

Читайте також: 1,5 роки змін суддів та допитів: чому затягується розслідування вбивства 24-го лучанина

В липні 2016-ого подружжя Жданюків поїхали на відпочинок до Туреччини. На господарстві залишився дев'ятнадцятирічний син з бабусею поважного віку. Через п'ять днів до Івана Жданюка зателефонував сусід і повідомив, що їх квартиру пограбували. Зловмисники зв'язали матір потерпілого та викрали з помешкання сейф в якому були коштовності, зброя та понад півмільйона гривень. Це лише один епізод із судової справи, яку розглянули у Луцькому міськрайонному суді.

Зловмисників було троє. Загалом від їхніх рук постраждало дванадцять людей. На лаві підсудних опинились Дмитро Мирончук та Віталій Дитина, а їх спільник Володимир Стеблій днями помер у СІЗО, через те що мав групу інвалідності та хворів на епілепсію. В судовому засіданні допитали потерпілих.

Читайте також: Дружина депутата Волиньради намагається скасувати 2 млн грн боргу перед ДФС

Потерпіла Галина Жданюк в судовому засіданні наполягала на найвищій мірі покарання для засуджених.

Її чоловік додає: захисники обвинувачених навмисно затягують розгляд справи.

Суд закрив кримінальне провадження в справі, щодо померлого Володимира Стеблія, а вже 27 травня в Луцькому міськрайонному суді відбудеться наступне засідання на якому, розглянуть перший том кримінальної справи.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook