НАБУ та СБУ "на гарячому"  затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака та його помічника на хабарі розміром у 480 тисяч доларів.

Читайте також: На чималому хабарі попався підполковник фіскальної служби (фото)

Про це повідомляється на сторінці Служби безпеки України у Facebook.

Затриманні вимагали хабар у $1,1 млн від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у $480 тис. вони були затримані "на гарячому".

Заступник міністра та його помічник затримані за підозрою у скоєні злочину за ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Слідчі дії відбувались за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії Генпрокуратури. Кримінальне провадження розслідує спільна слідча група у складі представників Національного антикорупційного бюро, Служби безпеки та ГПУ.

Читайте також: Поліція затримала топ-чиновників на хабарі майже 1,5 мільйона доларів

Правоохоронці не називають прізвища затриманого, проте про затримання заступника міністра Юрія Гримчака повідомила у Facebook його дружина Юлія.

У НАБУ зазначили, що затримали держслужбовців за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна, пише 24 канал.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook