У сучасному світі все частіше чуємо поняття «секс по дружбі». Люди стали відчувати себе вільніше, тому і дозволяють собі такий пікантний тип відносин. Але звідки пішло бажання інтиму без зобов'язань?

Читайте також: Що потрібно зробити після сексу

Тонкощі питання пояснила відомий сексолог і ведуча реаліті-шоу «Екси» Наталія Єжова в інтерв'ю сайту «Нового каналу».

«Секс по дружбі – це, кажучи простою мовою, недовідношення. Точніше – інфантильні відносини, в яких партнери бояться психологічної близькості», – говорить експерт.

За її словами, люди бояться відкритися один перед одним і показати внутрішню вразливість, не хочуть брати на себе відповідальність за відносини.

«Зазначу, що чоловік – інструментальний. У сексі по дружбі він задовольняє свою потребу в фізичній близькості. Він не бере відповідальність за жінку, але отримує те, що йому потрібно. Якщо він у стосунках і створює цей любовний трикутник, то це означає, що він не задоволений своєю парою. Йому не достатньо інтиму, тож добирає його десь на стороні. Жінка – емоційна особистість. У таких стосунках вона добирає цю потребу. Секс та збудження для неї – це про емоції. У такої жінки або низька самооцінка, або вона також в парі, де їй не вистачає інтиму та емоцій», – зазначає сексолог.

Читайте також: Науковці пояснили, чим корисний випадковий секс після завершення стосунків

На жаль, в більшості випадків цей тип відносин закінчується для когось із двох не кращим чином.

«Хтось з «друзів по сексу» точно закоханий в іншого і не зізнається. А стабільним цей тип стосунків може бути лише, якщо це любовні трикутники. Якщо немає додаткових партнерів, конструкція довго не протягне. Рано чи пізно жінка захоче турботи, захисту та відповідальності від чоловіка, а чоловік, у свою чергу, вірності», – резюмувала експерт.