Через новий адміністративно-територіальний поділ (укрупнення районів) на Волині 909 працівників РДА потрапляють під вивільнення.

Читайте також: "Штрафи та плинність кадрів": на Волині пояснили наслідки неофіційного працевлаштування

Про це під час конференції 29 січня повідомив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Як зазначив чоловік – це найбільш болюче питання, яке зараз "на часі".

"У зв'язку із проведенням адміністративної реформи, сьогодні потрапляє під вивільнення 909 осіб із РДА та їхніх структурних підрозділів. Тому лише за останніх два тижні ми провели 30 зустрічей із головами та працівниками РДА на Волині, аби зрозуміти, які існують шляхи вирішення цієї ситуації", – зазначив Роман Романюк.

 

За словами директора Центру зайнятості, частина цих працівників піде на пенсію, якась частина буде працевлаштована по інших державних структурах.

"Наразі ми розуміємо, що із цих 909 вивільнених працівників, 49 осіб піде на пенсію, 271 буде офіційно працевлаштована: хтось піде в структурні підрозділи новостворених РДА, хтось в ОТГ та інше. Але ми розуміємо, що 552 особи все ж таки прийдуть до Центру зайнятості, аби вирішити проблему із працевлаштуванням", – резюмував Роман Романюк.

 

Читайте також: "Найбільша цінність – працівник": як на Волині допомагають підприємцям, які "простоюють" в період карантину

Проте, як наголосив директор Центру зайнятості, станом на січень місяць вони можуть запропонувати 994 вакансії, але 60% з них – це робітничі професії, на які державному проацівникові буде важко налаштуватися та перекваліфікуватися.

 

Додамо, що через новий адміністративно-територіальний поділ на Волині замість 16 районних центрів залишиться всього 4: Камінь-Каширський, Луцький, Ковельський та Володимир-Волинський. Відповідно і РДА буде всьогго 4.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook