Голова волинської ОТГ, котрого спіймали на отриманні 1500 доларів хабара, – власник двох земельних ділянок, будинку та старої іномарки. Як переконує, не має додаткових джерел доходів і не зберігає готівки.

Читайте також: Стало відомо, голову якої ОТГ на Волині "взяли" на хабарі (фото)

29 серпня голову одного з органів місцевого самоврядування Іваничівського району викрили в одержанні хабара. Посадовець вимагав 1500 доларів за виділення земельної ділянки розміром 10 гектарів.

Як стало відомо згодом "Під прицілом", під час отримання хабаря правоохоронці затримали голову Литовезької ОТГ Іванчука Івана Івановича.

Іван Іванчук – член Всеукраїнського об’єднання "Свобода". На посаді голови Литовезької сільської ради працює з жовтня 2010 року, пише ІА Волинські новини.

Відповідно до даних, які містяться в декларації сільського голови за 2018 рік, він є власником двох земельних ділянок, житлового будинку, легкового автомобіля та працює за сумісництвом сімейним лікарем.

Так, із 2010 року Іван Іванчук володіє двома земельними ділянками в Литовежі площами 2500 та 18899 квадратних метрів. Також із 2008 року посадовець є власником житлового будинку в Литовежі площею 79,1 квадратного метра.

Із 2016 року Іван Іванчук кермує автівкою Ford Scorpio 1986 року випуску. Вартість авто на момент набуття у власність становила 20 000 гривень.

Читайте також: Хабарниці-голові Гіркополонківської ОТГ Ніні Симонович обрали запобіжний захід (відео)

Фото ілюстративне

За минулий рік сільський голова отримав 329 605 гривень прибутку:

– 307 312 гривень – заробітна плата сільського голови;

– 16 037 гривень – пенсія;

– 6256 гривень – зарплата, отримана за сумісництвом.

Дохід дружини Людмили Іванчук минулого року склав 26 587 гривень:

– 11 538 гривень – пенсія;

– 15 049 гривень – заробітна плата.

Даних про наявність у родини будь–яких готівкових коштів чи вкладень у банках сільський голова не вказав.

Відзначимо, що за вимагання й отримання хабара Івану Іванчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до десяти років, із позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років, із конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook