В ніч з 30 на 31 березня Верховна Рада таки проголосувала за скандальний закон про ринок землі, який дуже вигідний для МВФ та був одним із умов фонду.

Читайте також: Верховна Рада вночі таки ухвалила закон про ринок землі: що він передбачає та як його будуть запускати

"Коаліція "Слуг народу", партії Порошенка і "Голосу", порушивши Закон і плюнувши на позицію більшості українців, таки підтримали законопроєкт, адже дуже горів транш від МВФ", – обурився ветеран АТО Андрій Білецький, зазначивши, що прийнятий законопроєкт кардинально відрізняється від першого читання.

"Але принятий законопроєкт глобально відрізняється від першого читання: заборона на продаж іноземцям без референдуму; не продається державна і комунальна земля, принаймні 4 роки не продається юридичним особам і більше ніж по 100 га в одні руки. Раніше планували розпродавати від 10 до 500 тисяч гектарів, але зменшили до 100, що навпаки є замалою цифрою для успішного ринку.

Читайте також: Закон про ринок землі: як голосували волинські нардепи

За світовою практикою основа аграрного сектору – малі і середні фермерські господарства, які обробляють 300-500 гектарів, але їм горить транш. 

Те, що вони прийняли – злочин перед державою і доказ зовнішнього управління країною, а змінений закон – заслуга вулиці і суспільного тиску", – зазначив Білецький.

"Слуги МВФ і західних гаманців. Тепер офіційно", – підкреслив ветеран АТО.

За матеріалами "Української правди".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook