Оперативники внутрішньої безпеки Національної поліції України встановили причетність окремих працівників управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (УБЗПТЛ), поліції Вінницької області до створення злочинної схеми втягнення осіб у проституцію. Інтимні послуги змушували надавати клієнтам закладів, які діяли під вивіскою масажних салонів. 

Читайте також: У Запоріжжі викрили бордель. (Відео)

Вінницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ у 2017 році було отримано оперативну інформацію щодо протиправної діяльності співробітників УБЗПТЛ поліції у Вінницькій області. Згодом було встановлено, що заступник начальника одного з відділів УБЗПТЛ спільно з двома підлеглими сприяли діяльності закладів, де надавалися послуги інтимного характеру, інформує прес-служба поліції Вінницької області.

Під вивіскою масажного салону клієнтам надавали інтимні послуги. Сеанс еротичного масажу коштував 600 гривень, а година з дівчиною – 800 – 2,5 тисячі гривень. Протягом доби кожна з дівчат обслуговувала від 4 до 8 чоловіків, яких підшукував адміністратор закладу. Він же і збирав виручку.
Серед 4 "співробітниць" було встановлено 20-річну громадянку іншої країни. Ані внутрішнього, ані закордонного паспорта дівчина на руках не мала. "Куратори" салону відібрали у неї  документи, погрожуючи притягненням до відповідальності.  

Читайте також: Інтим-салон "Карамель" продовжує процвітати у Луцьку – поліція мовчить

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції прокуратурою Вінницької області було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. 
Спільними діями оперативників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та працівників вінницької прокуратури було проведено 15 санкціонованих обшуків за адресами діяльності вищезазначених салонів у Вінниці та Хмельницькому, а також – за місцем мешкання фігурантів злочину та у службових приміщеннях.

Під час заходів правоохоронці виявили та вилучили чорнову документацію, грошові кошти, зокрема, в іноземній валюті, отримані від кримінального бізнесу, банківські картки, документи, зброю та набої, комп’ютерну техніку, кілька десятків мобільних телефонів та сім-карти до них.

Наразі викритим зловмисникам та їхнім цивільним спільникам оголошено про підозру. У найближчий час їм буде обрано запобіжний захід. Проводиться перевірка на можливу причетність до злочинної схеми інших співробітників. За вчинене правопорушення 37-річному підполковнику поліції та його підлеглим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років. Триває слідство.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter