Суд обрав колишньому народному депутату Костянтину Жеваго запобіжний захід у вигляді заочного тримання під вартою у справі про розтрату коштів банку "Фінанси і кредит" та оголосив його у міжнародний розшук.

Читайте також: Екснардепа−регіонала Святаша оголосили в розшук

Про це повідомили у пресслужбі Генеральної прокуратури.

Зазначається, що слідчий суддя задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату України ІІІ−VIII скликань. Він підозрюється в організації розтрати майна одного з банків України та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України). За інформацією видання УНІАН, мова йде про екс−депутата Костянтина Жеваго.

"У зв’язку із систематичною неявкою до органу досудового розслідування його оголошено у міжнародний розшук та слідчим суддею надано дозвіл на його затримання", − йдеться у повідомлені.

Ухвала суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є підставою для затримання підозрюваного за межами країни та видачі такої особи компетентним органам України.

Читайте також: З фракції "Слуга народу" виключили двох депутатів

Нагадаємо, у грудні 2015 року Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook