Зі складу фракції "Слуга народу" вирішено виключити народних депутатів Анну Скороход та Антона Полякова.

Читайте також: Арахамія з трибуни Ради назвав прізвище "слуги народу", яка пропонувала колегам гроші (відео)

Про це після засідання фракції повідомила народний депутат від “Слуги народу” Тетяна Циба, – повідомляє УНІАН.

На запитання про засідання фракції і про те, чи вирішено виключати із фракції Скороход і Полякова, депутат відповіла: "В принципі, вирішили... Ми проголосували. Відповідно до більшості голосів вирішили, що будуть таки виключати".

На запитання про причини виключення Полякова Циба відповіла, що за "порушення етичного кодексу, який поки що у нас не прописаний, але був у меморандумі, який ми підписували".

За словами Циби, інші питання на засіданні фракції не розглядалися. 

"Виключили Полякова та Скороход. Проголосували більшістю за невиключення 2 кнопкодавів", – написав у своєму Telegram-каналі нардеп від СН Олександр Дубинський.

Читайте також: "Якесь знущання": нардепка від "Слуги народу" розплакалася через правки до законопроекту (відео)

Як повідомлялося раніше, 14 листопада член фракції "Слуга народу" Скороход заявила про тиск на неї через відмову голосувати за законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення. За її словами, правоохоронці затримали її чоловіка Олексія Алякіна.

На запитання про кримінальну справу щодо чоловіка Скороход відповіла, що в нього був великий бізнес у Росії, а потім його "віджали", й щоб чоловік не міг повернутись, проти нього відкрили сфальсифіковану кримінальну справу.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що партія немає жодного стосунку до затримання чоловіка Скороход. Він повідомив, що Скороход "зверталася до народних депутатів і пропонувала їм грошову матеріальну допомогу – то є факт". 

Пізніше Скороход заперечила твердження Арахамії, що пропонувала і давала гроші народним депутатам, і наголосила, що подасть заяву до САП, ДБР, НАБУ.

Читайте також: У партії "Слуга народу" обрали нового лідера

У Генпрокуратурі повідомили, що раніше затримували чоловіка Скороход за запитом Росії, але суд його звільнив з-під екстрадиційного арешту. За даними Генпрокуратури, Алякін перебуває в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах. У ГПУ також заявили, що Алякін незаконно отримав українське громадянство. У прокуратурі Києва повідомили, що найближчим часом звернуться до суду з клопотанням про екстрадиційний арешт Алякіна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook