Власники автомобілів з єврономерами не зможуть отримати відшкодування від страхової компанії у разі ДТП, оскільки страхові компанії почали відмовляти власникам автомобілів на євро реєстрації у виплатах.

Читайте також: Розповіли, чи будуть "євробляхи" зупиняти та штрафувати у новорічні свята

Про це йдеться у повідомленні на сторінці "Водії України" у Facebook, де опублікували відповідь страхової компанії постраждалому в ДТП.

Власник автомобіля з іноземною реєстрацією, який потрапив у ДТП, звернувся до страхової компанії за відшкодуванням страхового випадку.

Для вирішення спору страховики почали вимагати від власника євробляхи документи із фіскальної служби та офіційний переклад довіреності на право представляти інтереси реального власника автомобіля. Тож питання виплати відшкодування власнику євробляхи залишилося відкритим.

Читайте також: Депутати готують "євробляхерам" новий сюрприз

На сьогодні в Україні приблизно мільйон автомобілів потребує обов'язкового митного оформлення та реєстрації на території України відповідно до законодавства.

Власники "євроблях" вимагають від уряду ухвалення законопроєктів № 3704, 3705 та 3706, які вносять зміни до Податкового та Митного кодексів. Ці акти пропонують скасувати акцизний збір, ввести обов'язковий техогляд, доповнити законодавство податком на дорогі авто і вирішити проблеми з водіями, яких уже оштрафували за порушення українського законодавства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook