Погода в Україні з неділі по п'ятницю, з 5 по 10 квітня, буде теплою і сонячною. Вже наприкінці тижня на території нашої країни очікуються дощі. Разом з тим температура повітря почне підвищуватися. 7 квітня, на Благовіщення, температура повітря сягатиме +20 градусів.

Читайте також: Вчені розказали, за яких умов гине коронавірус

Синоптик Наталія Діденко зазначає у своєму мікроблозі в Facebook, що Україна і надалі буде перебувати під впливом антициклону. Тепла та сонячна погода очікується до п'ятниці.

"Антициклон займає значну частину європейського континенту, лише на крайньому заході Європи циклон принесе завтра дощі у Великобританії, Іспанії, Франції та Португалії, а ще один поллє дощами Балкани й західну Туреччину (карта 2). В Україні найближчий дощ ймовірний не раніше п'ятниці, 10−го квітня. Завтра і найближчими днями очікується суха сонячна погода", − пише Діденко.

На погоду в Україні також буде впливати напрямок вітру.

"Напрямок вітру, враховуючи пожежу в чорнобильській зоні, важливий. У понеділок передбачається вітер з північного заходу, але вже трохи слабкіше, ніж сьогодні", − додала вона.

Справжня весна: на скільки в Україні затримається гарна погода

Справжня весна: на скільки в Україні затримається гарна погода

Читайте також: До України йде потепління, температура до +16

За даними Діденко, протягом наступного тижня очікується тепла погода у денний час.

"Температура повітря починає "розкручуватися". Найближчої ночі ще буде свіжо, близько нуля і навіть до маленьких мінусів, але вдень повітря прогріється до +11... +16 градусів. 7 квітня, на Благовіщення, квітневе тепло попре потужно і стовпчики термометрів будуть підніматися до +14... +20 градусів. Як я вже згадувала, шанс на дощ з'явиться 10 квітня, у п'ятницю ще й трохи похолодає", − підсумувала синоптик,

Справжня весна: на скільки в Україні затримається гарна погода

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook